Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Recordaantal bezoekers bij

`Opa in de Kreukels`

Recordaantal bezoekers

BATHMEN – Op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari werd het toneelstuk `Opa in de kreukels` uitgevoerd door de toneelgroep van Loo en Omstreken. Een toneelstuk dat niet verveelt! Zo gaven enkele bezoekers aan dat het nog rustig een uur langer mocht duren. Ook burgemeester Heidema, die zaterdagavond te gast was in Cultuurhuus Braakhekke, genoot zichtbaar van het spel.

Voor het doek openging werd er al gelachen, toen tijdens het openingswoord de telefoon van voorzitter Bert Scholthof afging. Daarna begon het toneelstuk en was het voor iedereen genieten. Want wat was het een geweldig mooi decor. Er waren twee huizen te zien, één zelfs met echte dakpannen, compleet met mos. En in het midden het kippenhok van opa.

Opa geniet van het leven. Dit tot zware frustratie van zijn schoondochter Martha. Zij vreest dat Opa de erfenis erdoor jaagt, met zijn mobiele telefoon, laptop en niet te vergeten zijn motor met zijspan. Paul, de man van Martha, probeert het allemaal goed te praten. En oma, zij breidt rustig door aan een sjaal of sok en krijgt van al het gedoe maar weinig mee. Als er een ongeluk op het kruispunt gebeurt met de zijspan van opa denkt iedereen dat opa zwaargewond naar het ziekenhuis is gegaan.

Als Oma later met een bord eten voor opa naar het kippenhok gaat, verklaren Paul en Martha haar voor gek. Echter, oma heeft gelijk, opa woont in het kippenhok! Daar vandaan kan hij van alles uitvoeren om zo zijn schoondochter Martha te laten denken dat hij zwaargewond in het ziekenhuis ligt en zij niets zal erven als hij komt te overlijden. En inderdaad, Martha is druk bezig om de begrafenis te regelen en de erfenis veilig te stellen. Opa steekt hier natuurlijk een stokje voor en wil Martha een lesje leren. Hiervoor krijgt hij hulp van kleindochter Sylvia en diens vriend Thomas, die voor deze gelegenheid doet alsof hij een Italiaan is. De twee stadssukkels Hans en Laura, die bij het ongeluk betrokken waren, halen het bloed onder de nagels van Martha vandaan. Dit alles gebeurt terwijl verzekeringsadviseuse Bea door oma flink in de watten wordt gelegd. Bea weet na een avond flink doorzakken ook niet meer wat ze moet verkopen aan oma, kranten, stofzuigers of toch nog verzekeringen.

Uiteraard komt aan het eind opa tevoorschijn uit zijn kippenhok en wordt alles duidelijk. Oma heeft uiteindelijk het laatste woord: `Hoezo, vergeetachtig, ik heb toch altijd al gezegd, een normaal mens slaapt toch niet in het kippenhok`.

Met bijna 450 bezoekers en veel complimenten over het spel, het stuk en de sfeer kijken het bestuur en de toneelgroep van Loo en Omstreken terug op een geslaagd toneelweekend in Cultuurhuus Braakhekke!