Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Regeren is vooruitzien!

Ontwerpers geven gratis

Ontwerpers geven gratis schetsadviezen
op 17 & 18 oktober

BATHMEN – Het herfstseizoen is bij uitstek geschikt om uw tuin aan te leggen of te renoveren. Het is wel belangrijk dat u daarbij de juiste keuzes maakt. Helaas zijn teveel mensen niet echt gelukkig met hun tuin. Om fouten te voorkomen en zoveel mogelijk mensen wel het goede tuingevoel te bezorgen, geeft De Brinker Tuinen uit Bathmen samen met 50 landelijke collega’s gratis schetsadviezen in het tuininspiratiepark ‘De Tuinen van Appeltern’ in het weekend van 17 en 18 oktober.We zijn in Nederland een beetje vergeten dat juist in het herfst- en winterseizoen de tuin kan worden aangepakt. De bestrating kan worden gelegd, maar ook het gazon en de beplanting kunnen worden vernieuwd of aangepast. ‘‘Er is een aantal zaken waar de tuinbezitter rekening mee moet houden’’ meent De Brinker Tuinen. De juiste verhouding tussen beplanting en verharding is belangrijk, voldoende hoge en lage beplanting geven uw tuin intimiteit en verder moet de tuin niet meer zorgtijd vragen dan dat de tuinbezitter te besteden heeft.

Het schetsadvies op 17 en 18 oktober is bedoeld om de tuinbezitter een eind op weg te helpen. Aan de hand van foto’s en tekeningen die u meeneemt wordt uw eigen tuin besproken en worden schetsen gemaakt van de mogelijkheden. ‘‘Voor velen gaan de ogen dan echt open’’ zegt De Brinker Tuinen. ‘‘Er is vaak ook veel meer mogelijk dan ze gedacht hadden.’’ De tuinadviesdagen met persoonlijke schetsadviezen van de hoveniers en ontwerpers zijn dan ook een prima gelegenheid om uw tuin nieuw elan en richting te geven.

In De Tuinen van Appeltern zijn meer dan 200 compleet aangelegde voorbeeldtuinen te zien waar u in deze tijd mooi inspiratie uit op kunt doen. De Tuinen zijn helemaal volgroeid en er bloeit nog van alles tot het hard gaat vriezen. Gedurende de hele dag geeft Appeltern directeur Ben van Ooijen bovendien voordrachten over veelgemaakte tuinfouten. Vermakelijk en leerzaam in één.

Als u gebruik wilt maken van de gratis schetsadviezen tijdens de Tuinadviesdagen dient u zich aan te melden op www.appeltern.nl U moet er wel op tijd bij zijn, want de schetsadviezen zijn erg geliefd, bij zowel startende als doorgewinterde tuiniers in het hele land.