Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rennende kinderen voor Uganda

BATHMEN – Op oudejaarsdag is het tijd voor de 11e editie van de Brink Tot Brinkloop, mede mogelijk gemaakt door DeventerExtra en de Bathmense Krant. Veel individuele lopers en bedrijven zullen strijden om de beste tijd. Ook studenten zullen dit jaar hun uiterste best doen en natuurlijk loopt ook onze toekomst weer mee, tijdens de Kidsrun.Omdat het de 11e editie is en omdat er dit jaar op de laatste dag van 2017 gelopen wordt blikken we de aankomende weken terug op de voorgaande edities en vandaag beginnen we met de kids en met de 8e editie van de Rabo Kidsrun, die in samenwerking met Rabobank Salland wordt gehouden. De race wordt wederom gehouden over 1000 meter en de start en finish zijn zoals alle voorgaande keren ook dit jaar weer op de Brink in Bathmen.

 

Terugblik

De Dorpschool Bathmen won in januari 2012 en in december 2013. Basisschool De Wiz@ard Deventer had de eer om ook twee keer te winnen in de jaren 2012 en 2015. In 2014 en vorig jaar viel de eer te beurt aan Basisschool Wereldwijzer Deventer. Zij wonnen de laatste editie op 8 januari 2017. Zij namen uit handen van Beppie Koeslag en Martje Godschalk de grote beker en de jubileum T-shirts in ontvangst.

 

De winnaars van 2017

De namen van de kids die meeliepen zijn: Lise Bodifee, Tigo Verra, Sander Kamperman, Stef Ottevanger, Milou Brinker, Alysa Nijkamp, Alex Nijkamp, Alex Brinker, Maurits Mulder, Ruben Mulder, Santino Bruinsma, Thomas Kusters, Casper Kusters, Floris van Velsen, Jasper Oosterman, Maren Wessels en Sophie Ottevanger. Maurits Mulder was niet alleen één van de kids van de school die won, hij was ook nog eens met 3 minuten en 55 seconden degene die de 1000 meter het snelst liep.

Het aantal aanmeldingen is elk jaar groeiende. Natuurlijk hoopt men ook dit jaar meer leerlingen op de been te krijgen. Mede verantwoordelijk voor het groeiende aantal is Sportbedrijf Deventer, één van de partners van de Brink tot Brinkloop, die meehelpt met het werven van de dappere lopers.

 

Sportbedrijf Deventer

“Wij ondersteunen de Brink tot Brinkloop met promotie op onderwijs”, aldus Sjors Lommerts, combinatiefunctionaris bij Sportbedrijf Deventer. “Wij proberen leerlingen in beweging te krijgen en daarom ondersteunen en promoten wij dit soort evenementen onder leerlingen. Wij verzorgen met zes man op verschillende scholen bewegingsonderwijs. Tijdens onze lessen op de scholen maken we ruimte om de Brink tot Brinkloop te promoten en we delen inschrijfformulieren uit.”

 

Richting de 250 leerlingen

Vorig jaar was het aantal inschrijvingen mede dankzij hun inzet ruim over de 200 leerlingen. Dat moet dit jaar nog hoger worden en wie weet wordt de magische grens van 250 dit jaar overschreden. Ook dit jaar gaat de helft van het inschrijfgeld voor de Rabo Kidsrun direct naar de stichting Kinderen voor Uganda. Dus de kids lopen niet alleen voor de lol en voor hun gezondheid, maar ook voor dat van het welzijn van kinderen in Uganda.

Inschrijven voor de kidsrun kan vanaf nu op www.brinktotbrinkloop.nl