Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Repair Café en Fietsverlichtingsactie 2018

BATHMEN – Wat doe je met je elektrische apparaten (koffiezetter, scheerapparaat, bladblazer enz.) die haperen en weigeren, net als je ze nodig hebt? En met je lievelingskleding waar ‘een steekje’ aan los zit of waarvan de rits kapot is?Wat doe je dit jaar met je fietsverlichting die niet goed is? (Boete € 60,00 voor ondeugdelijke fietsverlichting, denk om je eigen en een ander zijn veiligheid.)

Dan ga je op zaterdag 27 oktober 2018 tussen10.00 uur en 13.00 uur naar het Repair Café in Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a.

Daar staan vrijwilligers klaar om u te helpen om de diverse mankementen eventueel op te lossen. (Graag van te voren even melden bij het Infopunt wat u inbrengt; dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur tel. 0570-540839) Er is een kopje koffie voor u als u nog even moet wachten. Er staat een bus voor een vrijwillige bijdrage.

 

Weggooien kan altijd nog, spaar het milieu

Een recordaantal Nederlandse Repair Cafés doet ook dit jaar mee aan de Lichtbrigade van de ANWB. Deze jaarlijkse actie wijst fietsers in oktober op het belang van goede fietsverlichting. Afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20%. Het Repair Café heeft van de ANWB een gereedschapskist ontvangen om de fietsverlichting te controleren en eventueel te repareren. Ook hier geldt: er is een kopje koffie voor u als u nog even moet wachten. Er staat een bus voor een vrijwillige bijdrage.

Laat u zien!