Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Repair Café in het Noaberlookaal

LOO-BATHMEN – De bladblazer weigert, de voorjaarskleding vertoont losse naadjes en een kapotte rits! De koffiezetter en stofzuiger haperen! Wat doe je dan? Dan ga je naar het Repair Café! Op woensdagmorgen 28 maart van 9.00 uur tot 12.00 uur in het Noaberlookaal, Scheperboersweg 2 in Loo – Bathmen.Wat is het Repair Café? En waarom?

Het Repair Café is een evenement dat draait om repareren. De vakmensen van het Repair Café weten bijna altijd raad om de mankementen op te lossen. In een ontspannen sfeer kunnen huishoudelijke apparaten, kleine elektronica vaak toch weer gemaakt worden. Bij kleding een nieuwe rits, een naadje los en de naaimachine niet bij de hand, misschien lukt het u zelf niet meer, ook dat valt bij het Repair Café op te lossen. (Een kopje koffie is er voor u als u even moet wachten en er staat een bus voor een vrijwillige bijdrage.)

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe het moet, de reparatiekennis verdwijnt snel. Het Repair Café brengt daar verandering in! Door het Repair Café kan praktische kennis worden doorgegeven, spullen gaan langer mee en hoeven niet meteen weggegooid te worden. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt evenals de CO2 uitstoot. Tevens is het Repair Café bedoeld om de eigen bewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in het dorp aanwezig zijn.

Opgeven wat u in wilt brengen kan per e-mail infopunt@bathmen.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur bij het Infopunt, Schoolstraat 6a in Bathmen.

Het volgende Repair Café is op zaterdag 28 april 2018 in Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6A, Bathmen. (Zet het Repair Café vast in uw agenda.)

In de maanden juli en december zijn er géén Repair Cafés, dan zijn de medewerkers met vakantie.