Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Requiem en Lichtjesavond (of hoe de kerk met de dood omgaat)

Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – November. Een sombere maand door het donkere weer, regen, wind, vallende bladeren. Het meeste werk op het land is gedaan, de tuin moet even rusten. Zo worden we haast automatisch even een versnelling lager gezet en krijgen we tijd om stil te staan bij bijvoorbeeld allen die van ons zijn heengegaan.Overlijden, de dood: je denkt er niet dagelijks over na. Toch krijgt iedereen er vroeg of laat mee te maken. Het sterven hoort bij het leven. In alle tijden en plaatsen wordt sterven en begraven omgeven met rituelen. Het doel van al die rituelen is dat we erdoor getroost worden. Dat we er niet alleen voor staan, hoe stil het ook geworden is in huis nu hij/zij er niet meer is.

Het mooie van het geloof in God is dat Hij heeft beloofd dat de dood het einde niet is. In Jezus heeft Hij daar een begin mee gemaakt. Maar “Hoe dan?” We stellen ons een hemel voor waar iedereen gelukkig is en waar geen pijn en ellende is. Je mag er je eigen woorden of muziek aan geven. Maar eigenlijk gaat het ons verstand te boven. Daarom vertrouwen gelovigen erop dat Hij doet wat Hij belooft.

Kom luisteren naar een uitvoering van een Requiem op zondag 11 november om 15.00 uur in de Dorpskerk. Of zet een lichtje op een graf van een dierbare op zondag 25 november. Wel:Kom!