Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Reumafonds bedankt Bathmen, Lettele en Okkenbroek

BATHMEN – LETTELE – OKKENBROEK – Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en bewoners in Bathmen, Lettele en Okkenbroek voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 21 t/m 26 maart 2016 is in Bathmen in totaal € 3.100,- opgehaald. De collecte in Lettele en Okkenbroek heeft € 1.207,63 opgebracht. Hiermee leveren deze drie dorpen een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding in Nederland.

Onzichtbare ziekte

In Nederland leven bijna twee miljoen mensen een reumatische aandoening. Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Bij veel vormen van reuma is er sprake van een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Reuma kan jong en oud overkomen.

 

Steun van iedere Nederlander nodig

Het Reumafonds strijdt al 90 jaar voor een beter leven met reuma. Nu en in de toekomst. Het fonds financiert onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de oorzaak van reuma, geeft voorlichting, ondersteunt reumapatiëntenverenigingen en komt op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Daardoor komt men steeds dichter bij een wereld zonder reuma. Het Reumafonds is blij met iedere gift die hieraan bijdraagt.

Bankrekeningnummer: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl