Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Reumafonds zoekt collectanten in Bathmen

BATHMEN – Wilt u zich inzetten voor een beter leven met reuma vandaag en een toekomst zonder reuma? Doneer dan iets van uw tijd en word collectant of medeorganisator voor de collecteweek van het Reumafonds van 19 t/m 24 maart 2018. U kunt hiervoor contact opnemen met Petra Ensing (0570-543353/06-52138892).Reuma: meest voorkomende chronische ziekte in Nederland

Elke dag krijgen 700 mensen de diagnose reuma. In totaal kampen twee miljoen Nederlanders met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. Dat is één op de negen Nederlanders. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Door veel onderzoek en verbetering in de behandeling van reuma is het ‘typerende beeld’ van reumapatiënten met kromme vingers of zittend in een rolstoel achterhaald. Reuma is nu een onzichtbare ziekte, maar heeft nog steeds grote impact op het dagelijks leven. De grote meerderheid van de reumapatiënten wordt dagelijks beperkt door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. De sleutel om reuma helemaal de wereld uit te helpen is nog meer wetenschappelijk onderzoek.

 

Reumafonds

De afgelopen 90 jaar heeft het Reumafonds al veel bereikt in de strijd tegen reuma. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft het Reumafonds voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komt het fonds op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg.