Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Reünie Heideschooltje Oude Molen

BATHMEN – Zondag 8 oktober zagen de oud-leerlingen van het Heideschooltje elkaar weer. Deze reünie vond plaats in het Cultuurhuus Braakhekke.Het Heideschooltje is gestart in 1938 aan de Bathmenseweg op de Oude Molen en in 1984 gesloten wegens te weinig leerlingen. Verschillende oud-leerlingen hadden elkaar sinds het verlaten van de school niet weer gesproken of gezien. Van de ruim 250 uitgenodigde leerlingen hadden zich er 181 aangemeld. Hierdoor was de ruimte in het Cultuurhuus helemaal bezet. De oudste aanwezige (oud-)leerling (Anneke de Beuze-Flierman) is inmiddels 91 jaar en de jongste aanwezige (oud-)leerling is 42 jaar.

’s Morgens rond half elf werden ze ontvangen met een kop koffie en een möllenkoeke van de Oude Molen. Ze kregen allemaal een naambadge opgespeld zodat ze allemaal tegenover elkaar herkenbaar waren. De (oud-)leerlingen werden leeftijdsgewijs bij elkaar gezet, zodat het kennismaken met elkaar gemakkelijker verliep. De twee echtparen van (oud-)leerlingen Zwiers-Braakhekke en Jansen-Grootentraast werden extra in het zonnetje gezet. De jarige Herman Jansen trakteerde, zoals vanouds op school plaatsvond, de vier organiserende (oud) leerlingen op een reep chocola en de mede (oud-) leerlingen op een toffee. Hem werd uit volle borst het ‘Lang zal hij leven’ toegezongen.

Onder het gebruik van een drankje kon men oude herinneringen ophalen en bijpraten over het heden. Onder dit geklets werden doorlopend beelden van oude klassenfoto’s en schoolreizen getoond. Hier werd met grote aandacht naar gekeken.

Rond het middaguur werd genoten van een stamppotbuffet dat was klaargemaakt door (oud-) leerling Wim Hekkert van catering Ethuus de Kokkerieje te Raalte. Tegen twee uur werd het praten en kletsen tussen de (oud-)leerlingen onderbroken door een optreden van het cabaret ‘HoeZo uit Vorden. Dit cabaret bracht kolder en liedjes in het Achterhoeks dialect. Het gezelschap kreeg de zaal muisstil en de lachspieren werden danig getest. Hierna was er weer ruimte om na te praten en onderlinge contacten te leggen.

Verschillende (oud’-)klasgenoten lieten alsnog een klassenfoto maken.

Aan het eind van de middag werden de organiserende (oud-)leerlingen Hanneke Brilman-Bos, Janny Stegink-Klijn Velderman, Gerrit Tuitert en Gerrit Oplaat bedankt door Wim Pakkert. Wim bedankte hen voor de organisatie, het vele speurwerk en de gezellige dag die een ieder heeft gehad.

Voordat iedereen huiswaarts ging, kreeg ieder een herinneringsboekje mee. Hierin staan verschillende oude klassenfoto’s en oude krantenartikelen rond de opening van de school en sluiting van de school. De organisatie kan terugzien op een zeer geslaagde reünie van het Heideschooltje en er zal zeker nog een tijdje over worden doorgepraat.