Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Reünieconcert fanfare Orpheus

Reünieconcert fanfare Orpheus 01

BATHMEN – Op zaterdag 7 november geeft het fanfareorkest van Orpheus in het kader van het 85 jarig jubileum een heel bijzonder concert. Ruim 35 oud-leden spelen mee met het huidige fanfareorkest, dat daardoor in één klap dubbel zo groot wordt. Alleen al de omvang van het orkest maakt het bijzonder. Maar zeker niet alleen dat. Het gelegenheidsorkest laat zien dat muziek maken de mensen weet te verbinden en door er samen voor te gaan, is er heel veel mogelijk. Zelfs om in drie repetities een concertwaardig programma in te studeren.

Zaterdag 17 oktober was de tweede repetitie van het reünieorkest Orpheus, zoals het gemakshalve wordt genoemd. Natuurlijk komen de meeste reünisten voor de gezelligheid en het weer ophalen van anekdotes. Maar er wordt ook hard gewerkt. Op zaterdagmiddag twee keer een uur lang muziek maken is best lang voor iemand die al jaren geen instrument meer heeft aangeraakt. En toch zie je dat het lukt. Sterker nog, het gaat goed. Na 30 jaar niet gespeeld te hebben leest Hermien Bruin de noten weer vlot weg en blaast ze haar partijtje op bugel weer mee.

Erelid Derkjan Kleinen-Traast, 83 jaar en inmiddels al een aantal jaren “met pensioen”, speelt op bugel stukjes uit enkele oude nummers zelfs uit het hoofd mee.

Natuurlijk woont ook lang niet iedereen meer in de buurt, vaak ook de reden waarom men is gestopt. Zo komt Henk in ‘t Hof voor de gelegenheid zelfs terug vanuit Maleisië  naar Bathmen om zijn partijtje op de trompet mee te blazen. Hij zal het met slechts één repetitie moeten doen, omdat drie keer overkomen wat veel was. Wel is hij thuis al met zijn eigen muziekpartijen aan het instuderen en hij krijgt al vast wat repetitieopnames toegestuurd.

Voor iedereen, leden en oud-leden, is er volop gelegenheid om bij te praten. Al ruim voor aanvang van de repetitie komen de mensen binnen. Het half uur pauze tussendoor is eigenlijk te kort, dus blijft een groot deel ook na afloop nog gezellig napraten. En reken maar dat er wat wordt afgelachen bij alle verhalen uit de oude doos. Want muzikanten weten van elk concert of optreden wel weer een feest te maken.

Het concert zal worden geopend door het fanfareorkest met de stukken die zij op 29 november gaat spelen op het muziekconcours in de Hanzehof in Zutphen. Na de pauze zal het zal het reünieorkest met een vlot en herkenbaar muzikaal programma haar resultaten laten horen.

Kortom een avond met mooie muziek, ten gehore gebracht door een grote groep enthousiaste muzikanten, in sporthal De Uutvlog te Bathmen.