Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ricciotti ensemble brengt Highlands naar de lage landen

(Foto: Wout Nooitgedagt.)

Tournee Ricciotti’s Scottish Fling

BATHMEN – De 41 jonge musici van Nederlands bekendste straatsymfonieorkest, het Ricciotti ensemble, brengen de Highlands naar Bathmen. Op 23 juli verzorgt het ensemble twee concerten die geheel in het teken staan van Schotse muziek. Keltische melodieën, Schotse traditionals, door Schotland geïnspireerde muziek van klassieke componisten en nummers van Schotse bands als Salsa Celtica, The Treacherous Orchestra en Dougie MacLean passeren de revue. Uiteraard zullen fiddle en doedelzak daarbij niet ontbreken. Met zijn unieke, ongedwongen manier van optreden tovert het enthousiaste Ricciotti ensemble gegarandeerd een glimlach op ieders gezicht!Al eeuwenlang weet het ruige landschap en de bewogen historie van Schotland musici en andere kunstenaars te inspireren. Traditionele muziek is nog steeds volop aanwezig in Schotse kroegen. Ook diverse pop- en jazzartiesten verwerken Schotse invloeden in hun muziek. Uit dit brede palet selecteerde het Ricciotti zo’n 31 muziekstukken die een mooie dwarsdoorsnede geven van ‘Schotse’ muziek door de eeuwen en genres heen.

 

 

Wat krijgt u zoal te horen?

Een greep uit het programma: zeer voor de hand liggend zijn natuurlijk de Schotse symfonie van Mendelssohn en de Four Scottish Dances van Malcolm Arnold. De Marche Ecossaise van Debussy is gebaseerd op een traditionele melodie van de Ross-clan, die in deze mars een ‘Franse’ aanpak kreeg. Van Verdi speelt het ensemble de onstuimige Ballabile uit de monumentale opera Macbeth over de waargebeurde onfrisse moord op de Schotse koning Duncan I.

Naast deze symfonische werken komt ook Schotse traditionele muziek, filmmuziek, jazz, pop en (geloof het of niet) salsa aan bod! Op het programma staan bijvoorbeeld muziekstukken van de eclectische rock/folk-formatie Treacherous Orchestra, traditionals met klinkende namen als Da Sneck O’ Da Smaalie, een doedelzakkensalsa van Salsa Celtica en filmmuziek uit Harry Potter.

 

Speciale gast: Schotse zanger Jamie Munn

Speciale gast is de veelzijdige Schotse tenor Jamie Munn. Deze jonge zanger zal met het Ricciotti te horen zijn in Schotse traditionals, een selectie uit het (Schotse) operarepertoire en een heuse Schotse popmedley. “De unieke manier waarop het Ricciotti ensemble mensen verrast en raakt, daagt mij enorm uit mijn talenten in te zetten om deze tournee tot een succes te maken. Ik kan niet wachten om te beginnen!” aldus Jamie Munn over de samenwerking.

 

Overal en voor iedereen

In plaats van publiek te vragen naar de concertzaal te komen, zoekt het Ricciotti ensemble zijn publiek zelf op. In een week tijd verzorgt het Ricciotti meer dan 23 optredens in zeven verschillende provincies kris kras door Nederland. Optredens zijn een combinatie van buiten en binnen, van besloten voor doelgroepen met speciale behoeften tot openbaar, op straat, in buurthuizen, kerken en publieke ruimtes. Ook deze tournee speelt het Ricciotti bij scholen, sociale instellingen, zorgcentra, festivals, openluchttheaters, winkelcentra, daklozenopvang en gewoon op straat. Het Ricciotti zorgt voor live symfonische muziek, overal en voor iedereen.

 

Tournee – Ricciotti’s Scottish Fling

Ricciotti ensemble o.l.v. Leonard Evers,

20 t/m 27 juli 2017

Zondag 23 juli, 14.00 uur: Bathmen, ’t Dijkhuis en 15.30 uur: Bathmen, Brink.

www.ricciotti.nl

(Foto: Wout Nooitgedagt.)Ricciotti’s Scottish Fling wordt mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Fonds voor de Podiumkunsten, de Triodos Foundation en Stichting Norma.