Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rijschool Grave: meer dan alleen rijles

BATHMEN – Rijschool Grave verzorgt gezellige en leerzame rijlessen in Bathmen en omgeving. “Iedereen heeft een eigen manier van leren. Ik volg de stijl van de leerling”, aldus Leonie Grave, eigenaar van Rijschool Grave.Na acht jaar ervaring bij een andere rijschool begon Leonie Grave met haar eigen rijschool. Daarmee kwam haar droom van 24 jaar geleden in vervulling. Toen Leonie haar eigen rijbewijs haalde, wilde ze eigenlijk niet stoppen met rijlessen. Rijinstructeur worden; dat leek haar geweldig.

 

Een persoonlijke aanpak voor iedere leerling

“Iemand stapt in de auto en dan is het aan mij om die leerling op een zo goed mogelijke manier naar zijn of haar rijbewijs te begeleiden”, vertelt ze. “Daarin ga ik verder dan alleen het autorijden zelf. Ik heb bijvoorbeeld ook een cursus gevolgd op het gebied van omgaan met faalangst. Het geleerde pas ik regelmatig toe, zodat mijn leerlingen vol vertrouwen aan hun examen kunnen beginnen.” Ook geeft Leonie theorielessen bij haar thuis. In een klein groepje oefenen de leerlingen theorievragen en bespreken ze op een gemoedelijke manier allerlei verkeerssituaties.

 

Digitale hulpmiddelen op weg naar het rijbewijs

Leonie houdt de vorderingen van haar leerlingen digitaal bij. Via een speciale app kunnen ze de feedback van Leonie teruglezen en zien wat er de volgende les op de planning staat. Tijdens haar lessen maakt Leonie gebruik van een camera. Een moeilijk kruispunt in zicht? “Dan zet ik de camera aan en na het kruispunt kijken we samen terug wat er goed en fout ging”.

 

Het mooiste moment is toch wel als de leerling slaagt voor het rijexamen. “En als de geslaagde daarna zelf in de auto rijdt en nog even naar mij zwaait; daar word ik echt blij van!”

Meer weten over Rijschool Grave? Ga naar www.rijschool-grave.nl of volg Rijschool Grave op Facebook en Instagram (@rijschool-grave).