Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rob Foundation op de Pinksterkermis buurtschap Oude Molen


Door Evert van de Weg

BATHMEN – na 56 jaar was het weer een gezellige boel op de Pinksterkermis van de buurtschap Oude Molen. De Oude Molen miste gewoon de kermis die er vanaf rond 1900 elk jaar was tot het jaar 1965 voor het laatst. De draaimolen, de schiettent, de zweefmolen, de Kop van Jut, kraampjes met lekkernijen, ze waren er allemaal weer, net als een kleine markt. De muziek was wel lekker van deze tijd; de band De Café Racers uit Holten speelde tijdens regelmatige optredens de sterren van de hemel.


Tussen de stands was een wel heel opvallende, die van de Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek, waarin de stichting The Rob Foundation van de Bathmense arts Tamar Goossens zich presenteerde. Tamar heeft jaren geleden met haar inmiddels overleden vader Rob Goossens deze stichting opgericht als organisatie achter haar mobiele kliniek in Oeganda in de plaats Mukono, niet ver van de hoofdstad Kampala. Met haar kliniek levert zij op lokaal niveau een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de gezondheidszorg in Oeganda door het voorkomen van ondervoeding, streven naar minder kindersterfte en de bestrijding van hiv/aids, malaria en andere dodelijke ziektes. Al voordat Tamar haar geneeskundestudie in Nederland afrondde was ze in 2007 al in Oeganda tijdens een verblijf overtuigd geraakt van haar roeping iets wezenlijks te willen bijdragen aan de medische zorg in Oeganda.
Op de stand maakten Tamar en haar Oegandese man Daniel Waisa de bezoekers attent op een bijzondere activiteit die de Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek met hen organiseert, namelijk een Afrikaanse en intercontinentale Kookworkshop! Groepen kunnen zich inschrijven voor zo’n intercontinentale kookworkshop onder leiding van Daniel. Ze ontvangen dan het recept, de boodschappenlijst en een link waarin de Oegandese kok hen meeneemt in het bereiden van een traditioneel Oegandees gerecht, bij voorbeeld het bekende Oegandese gerecht Kikomando. Een mooie manier van fundraising voor een zeer zinvol doel!
Verdere informatie vindt u op de websites van The Rob Foundation, www.therobfoundation.nl en van de Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek, RC Bathmen – de Schipbeek (rotary.nl)

Foto: Tamar Goossens en Daniel Waisa met hun kinderen op de Pinksterkermis
(foto: Lia Jager).