Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Robert Scholten geeft gastlessen bij Rythmeen en Dorpsschool tijdens de Week van het geld

BATHMEN – Linda Alberts, zelfstandig adviseur bij RegioBank in Bathmen, heeft afgelopen week in groep 7 van de Rythmeen en de Dorpsschool een gastles gegeven. Deze lessen worden gegeven tijdens de Week van het geld. Het programma Bank voor de klas heeft als thema: Samen sparen voor de klas. Want wie kan sparen, is beter voorbereid op de toekomst.Samen met de enthousiaste leerlingen werd het spel Cash Quiz gespeeld. Tijdens dit spel kwamen er leuke filmpjes voorbij en moesten de kinderen vragen beantwoorden. Die vragen gingen er onder meer over dat je nooit zomaar je pincode moet afgeven, maar ook over wat zaken in het dagelijks leven kosten.

Op de vraag of vandaag de dag kinderen uit groep 7 al bezig zijn met pinpassen antwoordt Linda bevestigend: “Dat is iets wat toch leeft: zo tegen de tijd dat de kinderen in groep 8 zitten moeten ze toch een pinpas hebben. Op de middelbare school werken ze vaak enkel met pinbetalingen.” Ook werd stil gestaan of je zakgeld krijgt op je bankpas of contant.

Voor de jeugd is er de JongWijs rekening. Deze rekening sluit perfect aan bij de jeugd op de basisschool. Dit is een betaal- en spaarrekening waar het kind over kan beschikken. Dit kan met een eigen bankpas en via de app op de telefoon van het kind. Ouders hebben natuurlijk ook altijd via internetbankieren inzage in de rekeningen van het kind. Ook als ze zelf niet bankieren bij RegioBank. Op deze manier leert het kind op een eenvoudige manier met geld omgaan.

Het is mooi om te zien dat de kinderen al bezig zijn met geld en sparen. Robert Scholten zal zich zeker volgend jaar weer melden op de basisscholen om geld onder de aandacht te brengen.