Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rode Kruis midzomermiddag 2015

BATHMEN – Op zaterdag 8 augustus is de jaarlijkse midzomermiddag (bestemd voor ouderen en hulpbehoevenden uit Bathmen en omgeving) gehouden in de manege aan de Koekendijk.Doel van deze middag is om tijdens de vakantieperiode (wanneer veel verwanten op reis zijn) de ouderen in Bathmen een aangename middag te bezorgen. Even weg uit de dagelijkse sleur, even andere mensen spreken, even wat extra aandacht en gezelligheid.

Voorgaande jaren was men te gast bij villa Schoolthoff. Qua planning kwam het dit jaar niet zo goed uit en moest er uitgeweken worden. En die nieuwe plek werd de manege. Achter de manege is een ruim plein waar ’t Bockje de tent heeft geplaatst. Ook bij de manege zijn faciliteiten als keuken (waar ’s morgens de hapjes worden gemaakt), een invalidentoilet e.d. En met zicht op het Traasterbos, mooi zonnig weer en het natje en droogje hebben de gasten zich prima vermaakt.

Bij aankomst werden de gasten opgewacht door de parkeerwachten en het ontvangstcomité. Helpende handen zorgden ervoor dat iedereen in alle rust naar zijn/haar plekje kon komen. Bertie te Winkel zorgde al vanaf 13.00 uur voor de muzikale omlijsting. De gasten kwamen op eigen gelegenheid of werden door Rode Kruis vrijwilligers naar de manege vervoerd. Door de ruimte rondom de tent konden de gasten bij wijze van spreken met de auto naar hun zitplaats worden gebracht.

Om 14.00 uur heette Janny Grotenhuis-Grave (voorzitter werkgroep Rode Kruis) iedereen welkom en gaf ze de aftrap voor een gezellige middag. Dit jaar was het Jacqueline Heijse die voor entertainment zorgde. Met haar prachtige volle stem zong ze bekende Nederlandse liedjes, die bij iedereen goed in het gehoor lagen, getuige het meezingen en neuriën van de gasten. Bij het Sallandse volkslied (aan begin en het eind van de middag) ‘ging het dak er af’. Ook de muzikale omlijsting van Bertie te Winkel werd zeer gewaardeerd. Al met al een heerlijk ontspannen middag voor de gasten. Aan het eind was er zelfs de zo langzamerhand traditionele polonaise.

Na de koffie met een roomsoes was het tijd voor een drankje en een hapje. De nodige limonade, sapjes, wijntje en hier en daar een biertje werden geserveerd door de vrijwilligers. Ook het advocaatje (met en zonder slagroom) was niet aan te slepen. Vervolgens ging de schaal met lekkere hapjes rond. Een stukje kaas, een plakje worst, een gevuld eitje, een gehaktballetje, een warme snack; de gasten lieten het zich goed smaken.

Een vijftiental vrijwilligers was de hele middag (en sommigen ook al de ochtend) enthousiast in de weer om het de gasten naar de zin te maken. En getuige de reacties is dat zeker gelukt. Wat is een mooiere beloning voor vrijwilligers dan de dankbaarheid van je gasten? Bij de afronding van de middag kwam mevrouw Geertje Leijenaar spontaan naar de microfoon om namens alle gasten de organisatie te bedanken voor deze fijne middag

De kosten van deze ontspanningsmiddag zijn allemaal gedekt dankzij sponsoring en een bijdrage vanuit de Rode Kruis collecte Bathmen. Sponsoren zijn: ’t Dijkhuis, stichting Vrienden Ouderenwerk Deventer, Slijterij / tentverhuur ’t Bockje en Kloas in ’t Hof.