Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rode Kruis midzomermiddag 2016

Rode Kruis midzomer

BATHMEN – Op zaterdag 6 augustus is de jaarlijkse midzomermiddag (bestemd voor ouderen en hulpbehoevenden uit Bathmen en omgeving) gehouden bij de manege aan de Koekendijk.

Doel van deze middag is om tijdens de vakantieperiode (wanneer veel verwanten op reis zijn) de ouderen in Bathmen een aangename middag te bezorgen. Even weg uit de dagelijkse sleur, even andere mensen spreken, even wat extra aandacht en gezelligheid.

Achter de manege is een ruim plein, met mooi zicht op het Traasterbos, waar ’t Bockje de tent heeft geplaatst. Bij de manege zijn faciliteiten als keuken (waar ’s morgens de hapjes worden gemaakt), een invalidentoilet e.d. Met mooi zonnig weer en het natje en droogje hebben de gasten zich prima vermaakt.

Bij aankomst werden de gasten opgewacht door de parkeerwachten en het ontvangstcomité. Helpende handen zorgden ervoor dat iedereen in alle rust naar zijn/haar plekje kon komen. De gasten kwamen op eigen gelegenheid of werden door Rode Kruis vrijwilligers naar de manege vervoerd. Door de ruimte rondom de tent konden de gasten bij wijze van spreken met de auto naar hun zitplaats worden gebracht.

Om 14.00 uur heette Janny Grotenhuis-Grave (voorzitter van de werkgroep Bathmen) iedereen welkom en gaf ze de aftrap voor een gezellige middag. Dit jaar was het Marco Mensink die voor entertainment zorgde. Met zijn prachtige stem vertolkte hij bekende Nederlandse liedjes, die bij iedereen goed in het gehoor lagen, getuige het meezingen en neuriën van de gasten. Hij kondigde de liedjes met een korte anekdote aan en zong tussendoor ook gevoelige luisterliedjes.

Na de koffie met een roomsoes was het tijd voor een drankje en een hapje. De nodige limonade, sapjes, wijntje en hier en daar een biertje werden geserveerd door de vrijwilligers. Ook het advocaatje (met en zonder slagroom) was niet aan te slepen. Vervolgens ging de schaal met lekkere hapjes rond. Een stukje kaas, een plakje worst, een gevuld eitje, een gehaktballetje, een warme snack: de gasten lieten het zich goed smaken.

Een vijftiental vrijwilligers was de hele middag (en sommigen ook al de ochtend) enthousiast in de weer om het de gasten naar de zin te maken. Getuige de reacties is dat zeker gelukt. Wat is een mooiere beloning voor vrijwilligers dan de dankbaarheid van je gasten.

De kosten van deze ontspanningsmiddag zijn allemaal gedekt dankzij sponsoring en een bijdrage vanuit de Rode Kruis collecte Bathmen.

Sponsoren zijn: ’t Dijkhuis, Stichting Vrienden Ouderenwerk Deventer, Slijterij / tentverhuur ’t Bockje en Kloas in ‘t Hof.