Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek maakt wens Belevingstuin ’t Dijkhuis waar

BATHMEN – Een belevingstuin voor de cliënten van ’t Dijkhuis wordt werkelijkheid. Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek houdt in het kader van haar 25-jarig jubileum op zaterdag 26 mei een badeendenrace met een fair op het terrein van De Beekhof, Gorsselseweg 31, aan de Schipbeek. De opbrengst van dit evenement gaat in zijn geheel naar het inrichten van een belevingstuin bij Woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis.,,Wij bestaan dit jaar 25 jaar”, vertelt Irma Reinders namens de Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek. ,,Dit willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We vonden het passend om een evenement te organiseren met daaraan gekoppeld een goed doel. In september hebben we hiervoor een oproep gedaan. We kregen behoorlijk wat aanmeldingen. De Belevingstuin van ’t Dijkhuis paste het best bij onze doelstelling en sprak ons meteen aan.”

’t Dijkhuis is blij met deze toezegging en werkt op alle fronten mee om het evenement te promoten. ,,Een Belevingstuin stond al heel lang op ons verlanglijstje”, licht directeur Jackie van Beek toe. ,,Het moet een tuin worden waar de zintuigen van onze cliënten geprikkeld worden. Ruiken, proeven en voelen, daar draait het om. We denken dan ook aan de aanleg van een kruidenmuur met verse kruiden die door onze kookclubs gebruikt kunnen worden, een vlindertuin en een paar waterpartijen. Ook komen er in verschillende hoeken zitjes waarvandaan onze cliënten steeds weer een andere blik op de tuin krijgen. We staan te popelen om te starten met het maken van ontwerp en de aanleg van deze tuin.”

De Rotaryleden hebben aangegeven ook zelf de handen uit de mouwen te steken en mee te willen werken aan de aanleg van de tuin. ,,Ook dat juichen we natuurlijk van harte toe”, zegt Jackie van Beek. ,,Het ontwerp van de tuin laten we door een deskundige maken, maar hulp bij de aanleg is altijd welkom. We hopen zo snel mogelijk na 26 mei te kunnen starten met het realiseren van de plannen.”

Zaterdag 26 mei vindt van 12.00 tot 16.00 uur de fair op De Beekhof plaats. Er zijn heerlijke pannenkoeken, kinderen kunnen meedoen aan verschillende spellen en er zijn kraampjes met leuke spullen. Om 14.30 is de badeendenrace. Binnenkort kan iedereen die mee wil doen, lootjes kopen bij de receptie van ’t Dijkhuis om mee te doen aan de badeendenrace.