Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ruim 25 acts op gratis festival ‘Veur de Bakker’

Foto: Kabaal met frontman Gerti van der Meij op Veur de Bakker 2018.

BATHMEN – De organisatie van Veur de Bakker heeft het muziekprogramma compleet. Maar liefst 25 acts maken op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni 2023 hun opwachting in de grote festivaltent op de Brink in Bathmen.

Voor de tweede editie van Veur de Bakker heeft de Bathmense rockband Kabaal, organisator en een van de hoofdacts van het festival, ruim 25 acts uit Nederland en België weten te strikken. Dit jaar bestaat de band 40 jaar en viert dat opnieuw met zijn eigen gratis toegankelijke festival.

Doorslaand succes
In 2018 bestond Kabaal 35 jaar. Dat heugelijke feit werd door de band gevierd met het eigen festival Veur de Bakker. De eerste editie was een doorslaand succes en trok ruim 5.000 muziekliefhebbers naar een zonovergoten Brink in Bathmen.

Twee dagen feest
In plaats van één dag lang feest heeft de organisatie dit jaar twee dagen gereserveerd. Vrijdag 2 juni staat geheel in het teken van 40 jaar Kabaal. De jubilerende band zal het publiek een speciale en spectaculaire jubileumshow voorschotelen. Ook bevriende artiesten zoals Henk Wijngaard, Erwin Nyhoff, Jacques Herb treden op. Het vijftienkoppige orkest De Edelweiss en Bandje voor de Sfeer maken het feest, dat in de middag al start, compleet.

De zaterdag is eveneens gereserveerd voor een breed publiek. Jong en oud kan vanaf zaterdagmiddag 3 juni aanstaande, naast straattheater en streetfood, genieten van populaire acts als Straatwaarde, Ammar, Reeperbahner, Steam Sister, Halsband, The Allstarz, Bonnie St. Claire, Ronnie Ruysdael en Orlando. Ook Kabaal zal als een van de headliners op het festival een dampende show verzorgen. Het festival op zaterdag is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.

Informatie
Een toegangsticket aanschaffen is niet nodig want Veur de Bakker is beide dagen gratis toegankelijk. Meer info over het festival en het volledige programma is te vinden op www.veurdebakker.nl

Foto: Kabaal met frontman Gerti van der Meij op Veur de Bakker 2018.