Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rustmomentje

Protestantse Gemeente Bathmen

BATHMEN – Druk. Iedereen is druk lijkt het wel. En mensen die het niet druk hebben, worden vanzelf wel druk gemaakt. Sommigen worden helemaal dol van alle geluidjes die hun ‘smartphone’ maakt. Zo’n mobiel ding kun je overal mee naartoe nemen: handig! – maar het gevaar is dat het ding je nooit met rust laat.

Er zijn ook mensen die door het ‘nieuws’ erg onrustig worden. En dan niet alleen door alle ellende die je dagelijks krijgt voorgeschoteld maar vooral door de ‘hijgerigheid’ van het nieuws. Onderwerpen worden soms zo breed uitgemeten en zo vaak herhaald dat je er bijna onder kunt bezwijken.

Het wordt een trend dat mensen hun 1001-dingen-telefoon verruilen voor een apparaat waar je alleen maar mee kunt bellen. Meer en meer mensen zetten na 9 uur ’s avond alle computers, laptops, tablets en tv’s uit. Anderen kiezen voor een ‘nieuws-vrije-dag’: een dag zonder journaal of nieuwsberichten.

In Nederland zoeken geloofsgemeenschappen naar nieuwe vormen van kerk-zijn. Een aanbod om tot bezinning te komen, wegen om jezelf (terug) te vinden. Bijvoorbeeld door rust te creëren via muziek, meditatie of door de kerkdeur altijd open te laten zodat iedereen in alle stilte een tijdje in de kerk kan zitten.

Hoe moet bij je passen of misschien moet je het van je ouders geleerd hebben maar nog steeds ervaren honderdduizenden mensen een kerkdienst als een rust- en bezinningsmoment. Voor alles geldt dat de klok niet stil blijft staan en dat niets hetzelfde blijft. Voor kerkdiensten is dat niet anders. Toch, al héél erg lang is er iedere zondagochtend om 10.00 uur een viering in de Bathmense Dorpskerk. Niemand is God-zij-dank verplicht om te komen maar iedereen is wel van harte wel:kom!