Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rustpunten versterken toeristisch aanbod Nederland

BATHMEN – Stichting Rustpunt viert op zaterdag 31 oktober het 10-jarig bestaan van Rustpunten. Ooit begonnen in Salland (Overijssel) telt Nederland momenteel ruim 500 van deze laagdrempelige voorzieningen in de recreatieve sfeer, gelegen in het buitengebied op bestaande particuliere erven aan fiets- en wandelroutes. Trefwoorden: Beleving, Verrassing, Cultuurhistorisch Erfgoed.

Een Rustpunt biedt wandelaars en fietsers de mogelijkheid even uit te rusten. Op basis van zelfbediening kunnen rustpuntbezoekers een kopje koffie of thee drinken, gebruik maken van het toilet en eventueel de elektrische fiets opladen. Vaak is er van alles te zien en te beleven op deze unieke erven; boerderijwinkels, B&B, musea, boeren campings, prachtige tuinen, boerenbedrijven, etc.

“Rustpunten bieden een duidelijk toegevoegde waarde in het Nederlands toeristisch aanbod”, aldus Fred Heemskerk initiatiefnemer en directeur van de jubilerende Stichting Rustpunt.

Ook Overijssels gedeputeerde Eddy van Hijum is enthousiast: “Juist de komst van Rustpunten in het buitengebied maakt het gebruik van wandel- en fietspaden aantrekkelijk”.

Stichting Rustpunt organiseert op zaterdag 31 oktober een mini-symposium over de toekomst van recreatieve routestructuren en de ontwikkeling van rustpunten. ’s Middags kunnen de genodigden tevens genieten van de Samen Gestelde Wedstrijden (SGW), een bijzonder hippisch evenement direct gelegen rondom de feestlocatie aan de Apenhuizerweg 9 in Bathmen (Salland – waar het 10 jaar geleden allemaal begon).

www.rustpunt.nu

www.facebook.com/rustpunt.nu