Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rythmeen Jubileumnieuws: De hele school op reis

BATHMEN – “Op dinsdag 7 september ging basisschool de Rythmeen ter ere van het 50 jarig jubileum met de hele school op schoolreis. Alle leerlingen en de meeste persoonsleden vertrokken om 9 uur per bus naar het Openluchtmuseum in Arnhem. We vieren ons 50 jarig bestaan, maar hoe zag het er 50 jaar en zelfs nog langer geleden uit…..”, aldus Ellen Simmelink van de Rythmeen.


Ze vervolgt: “Wat hebben we een geweldige dag gehad. Prachtig weer, veel gezelligheid en een mooie bestemming.
Iedere groep kreeg deze dag een workshop. Zo werden de kinderen van groep 1 en 2 keuterboeren. Zelf dieren voeren en verzorgen, een koe met de hand melken, fruit snijden en allerhande zaken. Een prachtige ervaring.
De groepen 3 t/m 6 hebben geleerd wat er allemaal moet gebeuren voordat er brood in de winkel gekocht kan worden. Ploegen, eggen en zaaien, dorsen, zeven en malen, om vervolgens deeg te maken en een broodje te bakken. Dat hadden ze dan ook wel verdiend na het harde werken.

De groepen 7 en 8 hebben een workshop gevolgd over kinderarbeid. Uiteindelijk hebben ze zelf ervaren welke werkzaamheden er dan zoal uitgevoerd moeten worden.
Naast de workshops, gingen de kinderen in een groepje van 8 met een juf of meester het park door. Op bijna iedere locatie was wel iemand aanwezig om iets te vertellen en te laten zien over zijn of haar ambacht. Ongemerkt hebben we veel geleerd en ervaren.
Ook een ritje in de tram mocht niet ontbreken. Vaak werd spontaan ons feestlied ingezet. Dat gaf wel eens een kippenvelmoment.
Al met al hebben we mooie herinneringen gemaakt. Het was een topdag!”