Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Saladeactie Orpheus

BATHMEN – Misschien had u er vorige week al op gerekend, maar om logistieke redenen kon de traditionele saladeactie dit jaar niet in het eerste weekend van december gehouden worden. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet en dat geldt zeker voor de salades van Orpheus, want deze worden zoals altijd op vrijdagavond vers en met verse producten gemaakt.Heerlijk als tussendoortje, maar ook voldoende als maaltijd voor één persoon. Op zaterdagochtend komen de leden van Muziekvereniging Orpheus bij u aan de deur met hun overheerlijke salades. U hoeft er dus zelfs het huis niet voor uit.

Op vrijdagavond is er al een hele ploeg aan het werk om, onder leiding van twee echte koks, de salades te maken. ’s Middags worden alvast sla, tomaten en komkommers gesneden om ’s avonds verwerkt te worden in de salades.

Dit betekent dat de salades supervers zijn. Op zaterdagochtend vanaf ongeveer tien uur gaan de leden op pad en zij hopen dat rond een uur of één alles is verkocht. Hoewel alles duurder wordt, kan Orpheus de kosten nog houden op drie euro. Helaas kunt u niet pinnen, dus leg alvast wat euro’s klaar. Mocht u de verkopers gemist hebben of bent u toch in het dorp aan het winkelen: de verkoop is dit jaar vanaf Bakkerij/cafetaria Nijkamp. Het is ook mogelijk salades hier af te halen.

De opbrengst van de saladeactie dit jaar zal worden gebruikt ten behoeve van de werving en opleiding van nieuwe jeugdleden. Door acties als deze is Orpheus in staat om het leren bespelen van een muziekinstrument voor iedereen toegankelijk te maken. Dit is belangrijk, want Orpheus kan nieuwe leden heel goed gebruiken. Naast nieuwe leerlingen op koperinstrumenten is er ook ruimte om slagwerkers op te leiden.

Daarnaast zijn natuurlijk mensen die al een instrument bespelen van harte uitgenodigd om eens op een dinsdagavond te komen kijken in Cultuurhuus Braakhekke.