Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Samen ‘Recht door zee’

Protestantse Gemeente Bathmen – Okkenbroek

BATHMEN – OKKENBROEK – Er zijn heel veel verschillende kerken in Nederland. In die kerken komen heel veel verschillende mensen bij elkaar. Sommige mensen komen naar een kerk omdat ze zoekende zijn. Zoekend naar de zin van het leven, de zin van hún leven. Zoekend naar of er meer is tussen hemel en aarde dan wij kunnen zien. Zoekend naar het vertrouwen op God, dat ze ooit in hun jeugd hebben gehad.Anderen gaan naar een kerk omdat ze het juist daar gevonden hebben, die zin van het leven, die God waarop ze vertrouwen. En weer anderen komen naar een kerk omdat ze anderen nodig hebben om samen te zoeken of om samen te vieren wat ze hebben gevonden.

Zoveel verschillende mensen zoeken en vieren ook op verschillende manieren. Zo zijn er in de loop van de eeuwen verschillende kerkgenootschappen ontstaan, met een eigen traditie. Er worden andere liederen gezongen onder begeleiding van andere instrumenten. Voor iedere smaak is er wel een kerkgenootschap te vinden, uitbundig of juist ingetogen. Dat is fijn, want zo kan iedereen een kerkgenootschap vinden waar hij/zij zich thuis voelt.

In al die kerkgenootschappen zijn ook een paar dingen hetzelfde: er wordt uit de Bijbel gelezen en er wordt over God en Jezus gesproken.

Op veel zondagen zijn de verschillen heel duidelijk, maar op één zondag in het jaar, of eigenlijk in één week van het jaar, proberen we juist de overeenkomsten duidelijk te maken en te vieren: op de derde zondag in januari en de week daarna. Dan bidden we in gezamenlijke oecumenische diensten voor de eenheid van alle christenen. Veel kerken in Nederland en zelfs in heel de wereld, doen hier aan mee. Ook de Protestantse Gemeente Bathmen – Okkenbroek en de Katholieke Parochie te Lettele houden op zondag een gezamenlijke oecumenische dienst. Het thema is ‘Recht door zee’.

De dienst wordt dit jaar gehouden om 10.00 uur in de Protestantse kerk te Bathmen. In de week daarna zijn er om 19.00 uur vespers in de drie kerken: dinsdag in Okkenbroek, woensdag in Lettele en zaterdag in Bathmen. Iedereen is Wel:kom!