Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Samen sparen voor Alpe d’HuZes

BATHMEN – Op 2 juni van dit jaar doen twee teams uit Bathmen, Okkenbroek en Lettele mee aan Alpe d’HuZes. Die dag lopen 11 mensen uit onze dorpen de bekende Alpen-col op en gaan 4 fietsers de uitdaging aan om één of meer keer naar boven te fietsen. Natuurlijk met als doel om sponsorgeld binnen te halen voor onderzoek naar de genezing van en het leven met kanker. De leden van de teams zijn ondertussen al druk in training. En bezig om sponsoring binnen te krijgen voor hun prestaties.

“De winkeliers in Bathmen worden al heel vaak gevraagd om allerlei acties te ondersteunen.” vertellen Theo Overduin en Frits Mandersloot, die beiden meefietsen op 2 juni. “Maar na 2 jaar coronabeperkingen voelde het niet goed om alleen bij de ondernemers een sponsorvraag neer te leggen. Daarom hebben we nagedacht over een mogelijkheid om alle inwoners van Bathmen, Okkenbroek en Lettele deze actie te laten steunen. Dat is gevonden in onze actie ‘Samen sparen voor Alpe d’HuZes’.”
Bij Jumbo Johan Mensink kan met het statiegeld op lege flessen gespaard worden voor de actie. Eenvoudig door de statiegeldbonnetjes in de doos van de Alpe d’HuZes actie achter te laten. En vanaf nu kan ook bij andere winkels gespaard worden voor deze actie. De winkels en bedrijven in Bathmen die meedoen met het PIGGY-spaarsysteem bieden de mogelijkheid om gespaarde punten in te wisselen voor een bijdrage aan de Alpe d’Huzes actie. Daarmee kan iedereen de beide teams steunen. De volgende bedrijven hebben hun medewerking aan deze spaaractie toegezegd: Uw Slager Linker, Bakkerij Nollen, Kloas in ’t Hof, Slijterij ’t Bockje, Fashion Farm, Flora Inn, Bieleman Schilders, CH Coiffeurs en kapsalon De Worp. Bij elk van de deelnemende winkels kunt u ervoor kiezen om gespaarde punten in te leveren voor een bijdrage aan de actie van € 5,- of soms € 10,-.

“We hopen dat deze actie ‘Samen sparen voor Alpe d’HuZes’ een succes wordt,” zegt Theo Overduin. “Natuurlijk omdat we dan een nog groter bedrag kunnen overmaken naar het kankeronderzoek.” “Maar ook omdat we op deze manier kunnen laten zien dat we als inwoners samen deze actie steunen en het niet alleen bij de ondernemers neerleggen,” vult Frits Mandersloot aan. “En natuurlijk zijn we ook heel blij met de sponsoring die we van andere ondernemers al gekregen hebben.”

De actie ‘Samen sparen voor Alpe d’HuZes’ loopt tot 21 mei. Dat weekend wordt de fondsenwerving afgesloten met een weekend vol met activiteiten. Een uitzwaaiweekend voor de teams die de week erop al naar Frankrijk afreizen.