Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Samenkomen voor slachtoffers oorlog in Oekraïne


BATHMEN – De oorlog in Oekraïne houdt de wereld in haar greep. Het menselijk leed is groot, natuurlijk in Oekraïne, maar ook onder de Russische bevolking. Veel directe hulp komt op gang. Maar tegelijk is ook overal de spanning voelbaar hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Stevenen we af op een derde wereldoorlog?


Afgelopen woensdag werden door heel Nederland klokken van kerken geluid. Ook in Bathmen en Okkenbroek. Daarna was er in de kerk in Bathmen gelegenheid om gezamenlijk stil te staan bij de oorlog en de gevolgen daarvan. Er was ruimte voor het aansteken van een kaars en er was muziek. Misschien niet direct omdat het nut heeft (we veranderen er de wereld niet mee), maar wel omdat het zinvol is om samen bij deze nieuwe crisis stil te staan.
De komende weken geeft men hier een vervolg aan, zolang de oorlog in Oekraïne duurt. Iedere woensdagavond is de kerk in Bathmen open van 19.00 tot 20.00 uur. Voor wie een kaars wil aansteken, naar muziek wil luisteren, gewoon even stil wil worden of met andere dorpsgenoten zorgen wil delen. Om zo verbondenheid te laten zien met al die mensen die slachtoffer zijn van deze oorlog.