Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Schoorsteen geveegd, maar toch schoorsteenbrand!

Brandweer IJsselland, Post Bathmen

BATHMEN – In de afgelopen maand was er in onze gemeente helaas een aantal branden te betreuren, waaronder een aantal schoorsteenbranden; in de meeste gevallen waren ze gewoon geveegd, maar toch ging het altijd niet goed.Het is in alle gevallen lang niet te achterhalen wat precies de oorzaak is, maar de volgende aandachtspunten kunnen hierbij toch een rol hebben gespeeld: het klassieke vogelnestje, te nat of ongeschikt haardhout, een schoorsteenkanaal met moeilijk te vegen hoeken, de kachel te veel smoren (onvolledige verbranding) enz.

Op onze FB pagina brandweer Bathmen van 18 oktober 2016 staat nog een filmpje met diverse tips! Wilt u een persoonlijk advies? Wij kunnen altijd met u meedenken en horen het dan graag van u.

 

Wist u dat:

– wanneer u nog geïnteresseerd bent in de rookmelderactie van de vorige keer, u zich nog steeds hiervoor aan kunt melden?

– de afgelopen maand in Bathmen zes uitrukken met brand zijn gemeld?

– u ervoor moet zorgen, dat uw echte kerstboom binnen niet droog staat? Geef deze geregeld water; dit voorkomt naalduitval, maar is ook zeker zo brandveilig.

– u uw vuurwerk bij voorkeur niet in huis moet bewaren, maar in de schuur?

– met oud en nieuw nooit smeulende vuurwerkresten in uw afvalcontainer moet gooien? Wees daar zeker van!

 

Even voorstellen: Koen Willemink

brandweer-ijsselland-koen

Manschap, meetploeg, lid sinds 2012. De 25 jarige Koen runt samen met zijn ouders een melkveebedrijf aan de Willeminksweg; daarnaast is hij werkzaam als allround medewerker bij Loonbedrijf Tuller. Kenmerkend voor de jonge, energieke Koen is zijn gedreven en meedenkende karakter.

 

Arno Lubberding

brandweer-ijsselland-arno

Hoofdbrandwacht, meetploeg, oefenleider, secretaris personeelsvereniging, lid sinds 1996. De in 1974 geboren Arno is woonachtig op nog geen 50 meter afstand van de kazerne. Als kind fietste Arno tijdens uitrukken al achter de brandweerauto aan. Dit kenmerkt ook zijn gedrevenheid! Door de week is hij werkzaam bij Brandweer IJsselland post Deventer, waar Arno in de 24 uurs dienst zit. Mede door Arno is contact met de hoofdpost snel gemaakt, wat met oefeningen en uitrukken dikwijls erg handig is gebleken.

 

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van dit artikel, brandveiligheid of andere zaken, stel ze gerust! Erik Brilman 06-23784700 / dorpsbrandwachtbathmen@gmail.com/ facebookpagina: brandweer Bathmen.