Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Scouting James Lovell

eerste geworden bij

regionale wedstrijden

Scouting James Lovell

LOCHEM/BATHMEN – Ook bij Scouting zijn ze niet vies van een wedstrijdje: Elk jaar doen de Scouts van Scouting James Lovell mee aan de “Regionale Scouting Wedstrijden” in Lochem, kortaf RSW. Dit is een kampeerweekend waarin ruim 400 kinderen uit de gehele regio “Rondom de IJssel” strijden om de titel: Beste patrouille van de regio. Afgelopen weekend werden de twee deelnemende groepjes (patrouilles) van James Lovell eerste en vierde. Dit betekent dat beide doorgaan naar de landelijke wedstrijden in Baarn, eind mei.

De jongens en meiden (10-14 jaar) moeten om te beginnen een perfect kampement neerzetten; er worden zelf keukens gemaakt en de tent moet natuurlijk superstrak opgezet zijn. In tent en keuken is controle op orde en netheid, voor alles kunnen de kinderen punten krijgen en ze mogen hierbij niet geholpen worden door leiding of ouders. Daarnaast lopen de scouts een hiketocht met GPS waarmee punten te verdienen zijn en worden spellen gedaan die ook meetellen in het eindoordeel.

Elk jaar zijn deze wedstrijden in een thema en dat was dit jaar “Afrika”. Zo moesten de scouts dit jaar spelenderwijs koffiebonen verzamelen. Wanneer de patrouilles in thema hun kamp en zichzelf hadden aangekleed, kregen ze ook extra punten. De patrouille van Koen, Jaron, Jade, Pim, Mats en Taira (foto) had zich uitgedost met echte tropenhelmen. Mede daardoor een verdiende eerste plaats. De patrouille van Thomas, Luuk, Bram en Maarten bleef net buiten de top drie maar gaat toch mee naar de Landelijke Scouting Wedstrijden; de eerste vier patrouilles gaan door voor de landelijke titel. Een uitstekend resultaat waar de Scoutsleiding dan ook apetrots op is!

Elke week beleven de leden bij James Lovell leuke avonturen die vaak “net even anders” zijn dan bij andere verenigingen. Het accent ligt hierbij op samenwerking, buiten zijn en respect voor elkaar en de wereld. Nieuwsgierig? Uw kind kan altijd een paar keer gratis mee doen. Informeer hiervoor bij Marjon Loman, 06-41109459.