Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Scouting James Lovell:

Violenactie -NL Doet -dag

Scouting James Lovell

BATHMEN – Op zaterdag 21 maart gaat Scouting James Lovell dit jaar helemaal los met twee grote acties op één dag. Waar voorgaande jaren verschillende acties werden verspreid over een maand, worden ze nu in één grote klap samen gedaan: de Scouting James Lovell -Violenactie -NL Doet -dag!

Scouts zijn zeer actief in de samenleving. Kinderen en jongeren, maar ook vrijwilligers, ontwikkelen zichzelf bij Scouting. Vaardigheden die scouts opdoen zetten ze actief in binnen de maatschappij. Door Scouting zijn zij zich bewust van wat ze kunnen bijdragen. Niet alleen binnen Scouting, op school of op het werk, maar juist ook in het dagelijks leven. Scouting James Lovell biedt ervaringen aan kinderen en jeugd die een leven lang meegaan.

In de voorgaande jaren bent u van de Welpen en Scouts gewend dat ze begin april met de kleurrijke viooltjes langs de deur komen. U koopt al tien stuks voor vijf euro, of een hele bak vol (18 stuks) voor acht euro! Voor Scouting James Lovell is dit een broodnodige financiële actie omdat bijvoorbeeld de gemeente de subsidiekraan steeds verder dicht draait. Ze zijn dus steeds meer aangewezen op eigen acties of op hulp van landelijke organisaties.

Eén van die landelijke organisaties is het Oranje Fonds. Ook James Lovell doet al jaren mee aan “NL Doet!”, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook dit jaar wil men met hulp van vrijwilligers klussen aanpakken in en om het scoutinggebouw “De Korenvliet” aan de Looënkweg. Want door dit gebouw goed geschikt te maken voor verhuur, worden ook inkomsten gegenereerd. Wist u dat u het gebouw al kunt huren vanaf 45 euro voor een dagdeel, bijvoorbeeld voor een verjaardagspartijtje?

Dit jaar laat de Scouting beide acties samenvallen op zaterdag 21 maart. Vanaf 10.00 uur staat men op de Brink met de violen en ze komen uiteraard ook langs de deur. Tegelijkertijd gaan ze -hopelijk met uw hulp- het gebouw opknappen. Men is nog op zoek naar handige mensen die een dagje de handen uit de mouwen willen steken. U krijgt er een stevige lunch, een kleine attentie en een goed gevoel voor terug. Voor meer informatie over beide acties kunt u zich richten tot Joris Bökkerink, 06-40036224 of Pien van der Sman, 06-23409068.