Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Seniorenmiddag:

Bekijk de wereld eens door een andere bril

BATHMEN – In de driedimensionale of stereofotografie wordt de werkelijkheid ruimtelijk weergegeven. Dit in tegenstelling tot de reguliere fotografie waarin de werkelijkheid wordt teruggebracht tot een vlakke afbeelding.Bij stereo-dia projectie worden linker en rechterbeeld over elkaar heen geprojecteerd op een zilverscherm en voor ieder oog apart gescheiden door middel van in de stereoprojector op elkaar afgestelde polarisatiefilters met als resultaat een reproductie met diepte: het projectiescherm verandert in een venster waarachter de afbeelding zich uitstrekt.

Alle toeschouwers krijgen tijdens de lezing een 3-D bril op om het stereo-effect goed te kunnen zien.

Er wordt u een heel bijzondere diavoorstelling aangeboden. Namelijk een presentatie van zogenaamde stereodia’s, waarbij de toeschouwers een speciale 3D-bril te leen krijgen, waardoor echte diepte in de getoonde beelden wordt ervaren. Dat is een tamelijke spectaculaire beleving, want de stereo-opnames zijn zó reëel dat je als toeschouwer het gevoel krijgt zelf ter plekke aanwezig te zijn.

Het programma ‘Bekijk de wereld eens door een andere bril’, dat wordt gepresenteerd door Jan Geerdink uit Hengelo, bestaat uit door hem gemaakte series stereodia’s. Deze zijn gemaakt in zowel binnen- als buitenland.

Woensdagmiddag 26 april; 14.00 uur, Cultuurhuus Braakhekke. Entree: 1 strip.