Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Seniorenmiddag woensdag

28 juni: Fanfare van Bert Haanstra bij Filmhuis Cinebat

BATHMEN – Op dinsdag 6 juni zijn ruim 40 Battummers naar Giethoorn gereisd om alvast in de stemming te komen voor de film die op woensdagmiddag 28 juni getoond gaat worden.

Ondanks de slechte weersvoorspelling van code geel heeft men het getroffen en alleen een paar druppels regen gezien toen men onder dag zat.

Via Epe ging de bus richting Giethoorn waar de rondvaartboot klaar lag. Met de enthousiaste schipper dhr. Petter heeft iedereen genoten van de verhalen en de tocht over het water.

Bij terugkomst stond de koffietafel klaar en werd er heerlijk gegeten en niet onbelangrijk ook bijgepraat.

Voor degenen die dat wilden, kon er daarna nog rond gewandeld worden. Uiteraard heeft een aantal de Fanfare bezocht waar ook nog een glaasje genuttigd is. Als afsluiting werd er een diner geserveerd bij ’t Bonte Paard in Dijkerhoek, waar ook volop van genoten werd.

Al met al een zeer geslaagde dag, men kijkt al uit naar het volgende busreisje.

Maar eerst gaan ze allemaal naar de film!

Fanfare is het verhaal van het muziekkorps van Lagerweide, dat door ruzie tussen de caf√©houders Geursen (Hans Kaart) en Krijns (Bernard Droog), in twee kampen uiteen valt. Na veel komische verwikkelingen komt het toch nog tot een wonderbaarlijke verzoening. Het land was te klein toen met Fanfare Bert Haanstra’s eerste speelfilm uitkwam. De bioscoopvoorstellingen ervan werden onderbroken door applaus en binnen de kortste keren waren er 2,6 miljoen Nederlanders naartoe geweest. Zo’n dorpsruzie kwam menigeen bekend voor. In Nederland waren wel meer fanfares of verenigingen van kleiduivenschieters te vinden die heibel hadden. Giethoorn, waar de film werd opgenomen, vertegenwoordigde met zijn watertjes en zijn boerderijen tussen de bomen een romantisch Nederland waar de toeschouwers in die naoorlogse wederopbouwtijd graag even vertoefden. En er viel wat te lachen. Nog altijd vermaakt de kijker zich uitstekend met de humor in Fanfare. Bijzonder was dat het grote publiek en de filmbesprekers het dit keer eens waren.

Cultuurhuus Braakhekke, aanvang: 14.00 uur. Kosten: 1 strip.