Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

September Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Op zaterdag 17 september gaat het filmseizoen 2016-2017 van start in Cultuurhuus Braakhekke. Zowel kinderen als volwassenen kunnen elke derde zaterdag van de maand voor slechts 5 euro naar de film in Bathmen. In de pauze heeft het publiek de gelegenheid om andere filmliefhebbers te ontmoeten en samen wat te drinken.Cinebat hoopt dat ook dit seizoen veel mensen de weg naar het filmhuis weten te vinden. Verder heeft Cinebat in de zomermaanden hard gewerkt om de website te vernieuwen en deze is nu zo goed als klaar. Kijk dus snel op de nieuwe website (www.cinebat.nl) voor de films die de komende maanden verwacht worden of andere informatie.

Voor de kinderen is er ’s middags de film De Boskampi’s, een misdaadkomedie. Eigenlijk had Rik Boskamp liever een andere vader gehad. Eentje die niet zo’n verstrooide sukkel was. In de maffiafilms gaat het er heel anders aan toe! Rik wil ook wel bij de maffia horen: je kunt alles doen zonder er straf voor te krijgen en iedereen vindt je cool. Als hij en zijn vader gaan verhuizen, besluit Rik dat hij voortaan als Rikki Boskampi door het leven gaat. De hele buurt gelooft Riks verhalen over zijn maffiavader. Iedereen wordt doodsbang voor ‘de Boskampi’s’ en dat zorgt voor spannende én hilarische situaties! Maar hoe houdt hij het verhaal tot in lengte van dagen in stand?

’s Avonds is de biografische film Monsieur Chocolat, over het leven, maar vooral het lijden van Frankrijks vergeten eerste zwarte acteur, te zien. In een klein Frans dorpje treedt een circus op. De uitgerangeerde clown Footi wil bij het circus, maar wordt afgewezen. Ze hebben verder een reus, een zigeunerin en een act met een grote enge ‘neger’ die rechtstreeks uit de rimboe komt om iedereen op te eten. Footi bekijkt het schouwspel en ziet vooral een talentvolle circusartiest die toevallig de mensen angst aanjaagt. Hij besluit samen met hem het eerste clownsduo op te richten waar een donker persoon deel van uit maakt. Deze neger zal nu door het leven gaan als Chocolat. Het enige dat het duo doet, is de blanke man de neger voor zijn kont te laten schoppen en hopla, iedereen begint te lachen. De twee gaan naar Parijs en worden rijk en beroemd. Uiteraard ontstaan er breuken en spanningen tussen beiden. Chocolats leven wordt steeds tumultueuzer en hij krijgt schulden en vrouwen. Het grootste punt echter is dat hij meer wil dan alleen geschopt worden door een blanke clown zodat mensen kunnen lachen. Waarom mag hij nooit terugschoppen? Zodra Chocolat daar genoeg van heeft, gaat het vreemd genoeg ook minder met zijn carrière.

Filmdatum: zaterdag 17 september met om 18.15 uur de Boskampi’s en om 20.30 uur Monsieur Chocolat.

Nieuwsbrief: wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van de programmering van Cinebat stuur dan een mail aan info@cinebat.nl