Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

September Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Na de zomerstop wordt het filmseizoen 2017-2018 afgetrapt op zaterdag 16 september. Men hoopt u/ jullie weer te begroeten in Cultuurhuus Braakhekke. In de pauze van de familiefilm is er voor de kinderen limonade en popcorn/chips (€1,-) en bij de avondfilm is er gelegenheid voor een drankje en (gratis) snack in de gezellige foyer. De toegangsprijs is slechts €5,-!Om 18.15 uur de familiefilm Lukas & Abel: vleugelbroertjes

Dit is een prachtige film over hoop, vrijheid en ontdekking die zich afspeelt in de schitterende natuur van de Oostenrijkse bergen. De opnames van de arend en allerlei andere dieren laten je mond vanzelf openvallen.

Lukas woont met zijn vader Keller in een huis te midden van de Oostenrijkse bergen. Beiden zijn getraumatiseerd na de ongelukkige dood van Lukas’ moeder en ze praten ook nauwelijks met elkaar. Op een dag ontdekt hij een kleine arend die door zijn gevleugelde broertje uit het nest is geduwd en in het bos is gevallen. Lukas neemt hem onder zijn hoede en noemt hem Abel. Boswachter Danzer heeft meer begrip voor Lukas’ liefde voor de natuur dan zijn vader en begeleidt hem bij het opvoeden van Abel, zodat de kleine arend op een dag zijn vleugels zal kunnen uitslaan.

Recensies

NRC: “Natuurdocumentaire op kindermaat”.

De Volkskrant: “Natuurbeelden zijn wonderschoon”.

 

Om 20.30 uur de avondfilm La La Land

La La Land is de romantische musical uit 2016 met Emma Stone in één van de hoofdrollen. De film sleepte in het voorjaar wel vijf Oscars in de wacht, onder meer voor beste regie en beste actrice.

La La Land is het verhaal van de beginnende actrice Mia die valt voor de matig succesvolle jazzpianist Sebastian. Wanneer hun carrières succesvol worden, moet het koppel keuzes maken die hun liefde onder druk zet.

Het is onmogelijk niet voor even te geloven in het filmmagische sprookje. La La Land tilt je op en haalt je tijdelijk uit de echte wereld van onontkoombare treurnis en dagelijkse dompers.

Recensies

VPRO Cinema: ‘Heerlijke musical in jaren vijftig en zestig stijl’.

NRC: “Zet het filmjaar op z’n kop”.

 

Nieuwsbrief ontvangen? Mail naar info@cinebat.nl

Tip: Iemand verrassen, bijv. vanwege zijn/haar verjaardag, kan met een filmbon van Cinebat.

Verdere info: zie www.cinebat.nl