Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

September Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Zaterdag, 19 september start het Cinebat seizoen 2015-2016. Voor de kinderen draait er de Nederlandse familiefilm Mees Kees op de Planken. ’s Avonds is er voor de volwassenen Ventoux.Het laatste jaar van de basisschool is voor de leerlingen van Mees Kees aangebroken en daarom mogen ze een toneelstuk gaan maken. Daar hebben de leerlingen veel zin in, totdat ze erachter komen dat directrice Dreus een saai Middeleeuws toneelstuk heeft uitgekozen. Bovendien moet het toneelstuk worden gerepeteerd en opgevoerd in het zaaltje van een bejaardenhuis, wat best een enge plek is om rond te lopen. Maar Mees Kees geeft het stuk een hele eigen draai, op een manier zoals alleen hij dat kan.  Als dan alles goed loopt, komt juf Sanne terug van haar zwangerschapsverlof. Mees Kees moet stoppen in groep 8 en de hele klas is in rep en roer. De leerlingen vinden het stom dat Mees Kees weggaat en zelf vindt hij het ook rot. Er is helaas niets aan te doen, want Mees Kees is een stagiair en juf Sanne is een echte juf. Dus moet Mees Kees, volgens de regels van Dreus, een half jaar stage lopen bij de kleuters. De leerlingen doen hun best om aardig te zijn tegen de juf, maar ze missen Mees Kees! Hoe loopt dit af?

’s Avonds is er voor de volwassenen Ventoux, een mooi drama over mannenvriendschap. De film gaat over vier mannen, vrienden sinds de middelbare school, die naar Frankrijk gaan om met de racefiets de Mont Ventoux  te beklimmen, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. De reden is om een andere gemeenschappelijke vriend te eren, die ze 30 jaar geleden hebben verloren in de afdaling van Mont Ventoux. Tijdens dit bezoek aan de berg meldt ook hun prachtige jeugdvriendin Laura zich. Door dit aanstaande bezoek komen de herinneringen aan het verleden los en stukje voor stukje wordt de achtergrond, betekenis en noodzaak van deze reis duidelijk. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Filmdatum: zaterdag 19 september met om 18.15 uur Mees Kees op de Planken en om 20.30 uur Ventoux. Voor overige informatie zie www.cinebat.nl.

Nieuwsbrief: Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van de programmering van Cinebat stuur dan een mail aan info@cinebat.nl. Ook als uw mailadres is gewijzigd, kunt u dat doorgeven.

Tip: Vier je verjaardagsfeestje bij Cinebat en kom met je vrienden en vriendinnen naar de filmvoorstelling. Voor de jarige is er dan natuurlijk ook een verrassing!