Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sint doet mee aan de

Brink tot Brinkloop!

BATHMEN-DEVENTER – Ondanks het feit dat Sinterklaas natuurlijk topfit moet zijn om over alle daken te kunnen lopen, zullen we het hem niet aandoen zelf mee te doen met de Brink tot Brinkloop. Toch is het thema Sinterklaas wel enigszins verbonden met dit sportevenement. Hoe? De vele mensen die meelopen en de sponsoren zorgen ervoor dat dit evenement, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Deventer Extra/Bathmense Krant, elk jaar een groot cadeau mag schenken aan een goed doel, de stichting Kinderen voor Uganda.Een echt lokaal doel

Deze stichting is al verbonden aan de Brink tot Brinkloop sinds 2011 en in al die jaren is er aardig wat opgehaald voor de diverse projecten die de stichting steunt. Het bijzondere van dit goede doel is, dat alle vrijwilligers betrokken zijn vanuit Deventer en Bathmen, wat het dus een echt lokaal doel maakt. In het eerste jaar werd er € 1.039,88 opgehaald en elk jaar steeg dit bedrag. In totaal is er in al die jaren inmiddels € 12.184,93 opgehaald.

Bas van Gageldonk, bestuurslid van de Stichting Kinderen van Uganda en zelf vader van twee tienerdochters, vertelt over de samenwerking: “Ik ben altijd erg betrokken geweest bij het welzijn van mensen dichtbij en ver weg. Na jarenlang in de ontwikkelingssamenwerking te hebben gewerkt, doe ik dit nu alleen als vrijwilliger.”

 

Rennen voor Uganda

Dit jaar gaat het opgehaalde geld naar een sportief doel: Run for Uganda. “Sport is zo belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Het is een uitlaatklep en biedt ook de droom om los te komen uit de dagelijkse vaak slechte omstandigheden. Welk kind droomt niet van profvoetballer of hardloopkampioen? Op verzoek van de gemeenschappen komt er in het projectgebied Kibinge in Uganda meer aandacht voor sport. Op de 13 deelnemende scholen maar ook in competitieverband”, aldus Bas.

“€ 12.184,93 is een indrukwekkend bedrag als je het zo bij elkaar opgeteld ziet. Wat een geweldig resultaat van de lopers van de Brink tot Brinkloop. Onze focus lag de afgelopen jaren op landbouw. De bevolking is hier volledig van afhankelijk. Via het trainen van jongeren wordt de voedselsituatie verbeterd, zowel thuis als op school. Steeds minder schoolkinderen hebben maar een maaltijd per dag en dat is goed nieuws. Ook aan andere verbeteringen hebben de lopers de afgelopen jaren bijgedragen. Zo zijn waterpompen gerepareerd en is geld opgehaald voor goede toiletvoorzieningen en handwassystemen op scholen.”

 

Geweldig!

“Wij zijn ontzettend blij dat we al jaren als goed doel verbonden mogen zijn aan de Brink tot Brinkloop. Naast de opbrengst zelf geeft dit de mensen in Uganda hoop op verbetering, dat ze er niet alleen voor staan. Dat is geweldig om te ervaren! Iedereen die heeft meegelopen, meegeholpen en meegewerkt aan dit resultaat. Ontzettend bedankt!”

 

Schrijf je nu in voor de Brink tot Brinkloop en help het totaalbedrag over de € 15.000,- te krijgen!