Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sinterklaasintocht Bathmen op 19 november


Bathmen – Het is al bijna weer zover dat Sinterklaas en zijn gevolg voet zal zetten op de Bathmense bodem en wel op zondag 19 november 2023. De Sint komt met de boot over de Schipbeek en zal om 13.00 uur aanmeren bij de Koersenbrug. Daar wordt de Sint verwelkomd door de burgemeester Ron König.

Voor die tijd vanaf 12.30 uur zal er bij de Koersenbrug van alles te doen zijn, ook gaan er een aantal Pieten door het dorp.
Nadat de Sint aan wal is gekomen en vele handjes heeft geschud. Gaat hij in de auto, onder begeleiding van Orpheus, naar het Cultuurhuus Braakhekke in de Schoolstraat.
Hier zal de Jazzgroep van ABS hem verwelkomen met een mooie dans. In het Cultuurhuus mogen de kinderen t/m groep 4 de Sint een handje geven en een kleine attentie van de pieten in ontvangst nemen. De kinderen kunnen in Braakhekke allerlei spelletjes doen, zoals pakjes in de schoorsteen gooien, over het dak lopen, zaklopen, door een hoepel kruipen, en pepernoten run.
Met deze activiteiten is een echte pietendiploma te verdienen. Om 15.30 uur gaan de Sint en Pieten weer en deurtje verder.

Deze middag kan alleen maar tot stand komen door de medewerking van 25 enthousiaste vrijwilligers en de Bathmense ondernemersvereniging VBO.