Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

SocialSofa voor en door Bathmen van Rabobank Salland

SocialSofa

BATHMEN – Bathmen is het eerste dorp dat een SocialSofa van Rabobank Salland ontvangt. In het kader van een aandeel in elkaar en het coöperatieve gedachtegoed schenkt de bank een SocialSofa, een mozaïekbank met ontwerpen van kinderen van de basisscholen uit Bathmen. Zowel De Dorpsschool, Looschool als De Rythmeen maken op basis van een sjabloon ontwerpen. Zes ontwerpen per school worden weergegeven op de bank.

Begin mei hebben medewerkers van de Rabobank Salland en Sallcon gastlessen gegeven aan de groepen 6 en 7 over de bank en de SocialSofa, een mozaïekbank gemozaïekt door medewerkers van Sallcon. Aan de hand van het centrale thema ‘coöperatie’ zijn de kinderen van alle drie basisscholen aan het werk gegaan en hebben ware kunstwerken afgeleverd. Eind juni zijn alle ontwerpen opgehaald en heeft de Rabobank de moeilijke taak op zich genomen om 18 ontwerpen (zes ontwerpen per basisschool) van alle ontwerpen te kiezen.

 

Samenwerken voor ontwerp SocialSofa

Bo Pirovano, Communicatie- & coöperatieadviseur Rabobank Salland: ‘Alle ontwerpen waren zo mooi vormgegeven en gevarieerd. Thema’s als samenwerken, geld, Bathmen, ‘Hart voor Salland’ en wereldvrede kwamen terug in de ontwerpen. Deze week maken we bekend welke 18 ontwerpen terug komen op de bank en worden alle kinderen nog net voor de zomervakantie bedankt voor hun kleurrijke bijdragen!’

 

Mozaïeken

Na de zomervakantie wordt het definitieve ontwerp bekendgemaakt en pakt Rabobank Salland de samenwerking met de kinderen van de basisscholen weer op. Pirovano: “Samen met alle ontwerpers gaan we een gastles mozaïeken volgen bij Sallcon.” Derk Mensink, werkleider mozaïekteam Sallcon vult aan: “Samenwerken komt ook terug in de totstandkoming van deze mooie bank. De workshop begint met een rondleiding door Sallcon om vervolgens een steentje bij te dragen aan misschien wel de mooiste bank van Bathmen.”

 

Plek in Bathmen

In de ‘Week van de Coöperatie’ van de Rabobank, eerste week in november wordt de bank geplaatst. Heeft u een idee waar de bank het mooiste tot zijn recht komt? Laat het de Rabobank weten via communicatiesalland@rabobank.nl met als onderwerp ‘Plek SocialSofa’.

 

SocialSofa, een bank met een verhaal

SocialSofa’s zijn gemozaïekte kunstwerkbanken die steden, dorpen, buurten en bedrijventerrein, mooier en socialer maken. Samengesteld uit duurzaam materiaal en met liefde vervaardigd door vakmensen van Sallcon, waar SocialSofa Partner onderdeel vanuit maakt. Een SocialSofa is een uniek en kleurrijk straatmeubel met een duurzaam karakter. Letterlijk want het verhaal wordt op de bank uitgebeeld en komt tot leven door de verhalen van de mensen op de bank.