Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Spannende auditie leerlingen groep 6 Rythmeen

voor tv-programma

‘Meer muziek in de klas’

Op weg naar Zutphen.

BATHMEN – Leerlingen van groep 6 van de Rythmeen uit Bathmen maakten onlangs een videoclip van een eigen gemaakt lied met muzikale act en stuurden dit in voor de muziekwedstrijd voor basisscholen met als doel meer muziek in de klas te krijgen. De winnaars krijgen een plek in de allergrootste schoolband van Nederland en mogen optreden voor Koningin Máxima op het Kerst Muziekgala in Ahoy!Ruim 4000 kinderen deden mee en 150 klassen stuurden een filmpje in. Op basis van dit filmpje werden circa 110 klassen uitgenodigd hiervoor auditie te komen doen. Groep 6 van de Rythmeen uit Bathmen mocht door naar de volgende ronde en deed auditie in de Hanzehof in Zutphen!

Op dinsdag 27 juni vertrokken de kinderen al heel vroeg samen met juf Henriëtte, meester Geert Jan, enkele moeders en niet te vergeten de rode voetballen met de trein naar Zutphen, om voor de jury en een zaal vol publiek op te treden. Onder andere Gers Pardoel en Wouter Hamel zaten in de jury. Het was een spannend avontuur en een dag om nooit te vergeten!

Inmiddels is bekend welke 36 klassen door zijn naar de tv opnames van de Lang Leve de Muziek Show, die vanaf september op NPO Zapp te zien is. Helaas heeft groep 6 van de Rythmeen net te horen gekregen dat ze niet door zijn. Maar het oefenen met elkaar, alle muzieklessen, het maken van de professionele videoclip, de treinreis en het optreden voor de jury en de volle zaal waren al een groot avontuur om samen mee te maken. Het is een ervaring die ze hun leven lang niet zullen vergeten! Trots, dat mogen ze zijn!

Het filmpje, dat de klas heeft ingestuurd voor het tv programma, kunt u bekijken op www.meermuziekindeklas.nl/inzendingen/741