Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Spanning bij Bathmense club-

kampioenschappen survival

BATHMEN – Zoals gebruikelijk wordt het survivalseizoen voor de Survival Vereniging Bathmen afgesloten met een clubkampioenschap. Enkele leden van de SVB hadden op en rond de trainingslocatie aan de Boermark een survivalparcours uitgezet waar de andere leden zich op konden vastbijten. Alle klassen werden door elkaar gegooid en men moest onderling uit gaan maken wie clubkampioen 2018 zou worden. Dit is binnen de vereniging toch wel een eretitel voor een jaar, dus strijd was gegarandeerd.Men moest stenen sjouwen, zwemmen en vanuit water zo hoog klimmen dat enkelen daar toch wel de nodige moeite mee hadden. Daarnaast werd de trainingslocatie zodanig gebruikt dat de betere wedstrijdlopers mede door het nodige tempo het net zo goed zwaar kregen als minder getrainden, die iets minder snel liepen en meer de run wilden volbrengen. In totaal deden er 51 lopers mee.

Na de start nam de preses Erwin Ruessink door sneller loopwerk de kop gevolgd door de Roel de Ruiter die normaal korte survivalruns loopt. Op zijn beurt werd hij weer gevolgd door Gerrit Jan Vels die normaal lange survivalruns loopt en dus echt na een uur pas op stoom komt. Door dat Roel enkele hindernissen beduidend sneller nam, kon hij Erwin inhalen en halverwege lag hij op kop. Maar zoals altijd: je hebt pas gewonnen als je als eerste over de finish komt en het lukte Erwin om Roel in de grote hindernisstellage in te halen en gaf deze voorsprong niet meer uit handen al was het secondenwerk. Toch leuk dat de voorzitter van zijn eigen SVB clubkampioen 2018 wordt. Niet onwaarschijnlijk dat hij de wisselbeker voor zich op tafel neer zet bij de jaarlijkse ledenvergadering om het de anderen maar even met een kwinkslag in te wrijven dat de ‘oudjes’ het nog goed doen.

Bij de dames was de strijd iets minder spannend. De jonge wedstrijdloopster Chantal van der Loos wist tussen de snellere mannen resoluut de kop te pakken bij de vrouwen en stond deze ook niet meer af en werd met ruime voorsprong eerste voor Anne Steinmeijer die ook vanaf de start op deze plek liep. Zelfs bij de mannen had Chantal nog een verdienstelijke 9e plaats gehaald.

Bij de beginners was de afstand iets kleiner en de hindernissen iets minder zwaar maar ook zei moesten toch weer grenzen verleggen om het parcours foutloos door te komen.

 

Uitslag vrouwen: 1. Chantal van der Loos, 50,20 min.; 2. Anne Steinmeijer, 56,30 min.; 3. Liesbeth Franz, tijd: 57,10 min.

Uitslag mannen: 1. Erwin Ruessink, 35,24 min.; 2. Roel de Ruiter, 35,44 min.; 3. Gerrit Jan Vels, tijd: 37,28 min.

Beginners mannen/jongens: 1. Ilan van der Koppel, 38,30 min.

Beginners vrouwen/meisjes: 1. Annemarleen Ridder, 50,30 min.