Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Start collecteweek Reumafonds

BATHMEN – Het Reumafonds houdt binnenkort de jaarlijkse landelijke collecte. In de week van 21 t/m 26 maart 2016 komen ruim 60.000 vrijwilligers in actie om door heel Nederland geld op te halen voor de bestrijding van reuma.In Nederland leven bijna twee miljoen mensen met deze ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Onderzoek naar de oorzaak en behandeling van reuma is kostbaar. Daarom is uw bijdrage hard nodig.

 

Onzichtbare ziekte

Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Het is een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening en kan jong en oud overkomen.

 

Steun van iedere Nederlander nodig

Het Reumafonds strijdt al 90 jaar voor een beter leven met reuma. Nu en in de toekomst. Het fonds financiert onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de oorzaak van reuma, geeft voorlichting, ondersteunt pati├źntenactiviteiten en komt op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Hierdoor komt men steeds een stap dichter bij een wereld zonder reuma. Het Reumafonds is blij met iedere gift die hieraan bijdraagt.

Bankrek.: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl