Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Start tweede Blazersklas

20 januari 2015:

opgave nog mogelijk

Start tweede Blazersklas

BATHMEN – Op dinsdag 20 januari begint de tweede Blazersklas van stichting Toekomst-Muziek in een van de zalen van Cultuurhuus Braakhekke. Onder leiding van enthousiaste dirigent Eugenie Albers zal een groep van vijf jongens en meiden starten op een bugel, trompet of bariton, met echte bladmuziek en samenspel.

Deze jongeren van groep 5 van de Dorpsschool en de Rythmeen hebben in het najaar van 2014 tien muzieklessen gehad van docent Liesbeth Vernout, waarin zij kennis hebben gemaakt met verschillende ritmes, samenspel en een variëteit aan instrumenten. Groep 5 van de Looschool start op 12 januari met de 10 muzieklessen van Liesbeth, die via Stichting Toekomst-Muziek worden aangeboden aan de basisscholen in Bathmen.

En met de gift van € 2.000,- van de Boeldagcommissie voor aanschaf van muziekinstrumenten voor de muzieklessen op school en de Blazersklas was voorzitter Johan Kippers van de stichting erg verrast en zeer content. De cheque heeft hij op maandag 29 december in ontvangst mogen nemen.

Opgave van de leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen in Bathmen, die de afgelopen twee jaar de muzieklessen hebben gevolgd, is nog mogelijk. Je repeteert wekelijks op dinsdagmiddag van 16.30 tot 17.15 uur in Cultuurhuus Braakhekke. Via Stichting Toekomst-Muziek krijgen de leerlingen een instrument in bruikleen. Dit instrument (bugel, trompet, waldhoorn, bariton of trombone) mag de leerling dan ook mee naar huis nemen om te oefenen! Via de Blazersklas lesmethode oefenen de leerlingen met een lesboek inclusief CD waar alle muziekwerkjes te beluisteren en mee te spelen zijn. En deelname kost niets behalve de aanschaf van het lesboek.

Dus heeft uw zoon of dochter interesse om te starten in de Blazerklas vanaf 20 januari 2015, stuur een e-mail naar muziekles@orpheus-bathmen.nl met vermelding van naam zoon/dochter en voorkeur instrument. Er wordt daarna contact met u opgenomen voor nadere informatie over aanvang Blazersklas en soort instrument. Aan de hand van de opgave zal stichting Toekomst-Muziek wederom nieuwe lesinstrumenten gaan aanschaffen om het musiceren voor jongeren mogelijk te blijven maken.

Voor meer informatie over Stichting Toekomst-Muziek en de mogelijkheden voor donaties/giften, kunt contact opnemen met Johan Kippers, 0570-542415 of mail: johankippers@concepts.nl

Voor meer informatie over de Blazersklas, de muzieklessen op school en bij Orpheus kunt u contact opnemen met André Olden, 06-11608714 of mail: andreolden@online.nl of met Janneke van Mierlo, 06-48502254 of mail: muziekles@orpheus-bathmen.nl