Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Startschot openluchtspel Tegenwind

BATHMEN – Het bestuur van de Stichting Openluchtspel Bathmen heeft afgelopen zondag 11 december het startschot gegeven voor het openluchtspel ‘Tegenwind’ dat in mei zal worden opgevoerd. De productie, een samenwerking met jongerenclub P.J.B., stond in 2020 volop in de steigers maar in maart moesten de voorbereidingen worden afgebroken in verband met de corona-maatregelen. Drie jaar later is het dan zover. Ruim 60 medewerkers van het openluchtspel en de P.J.B. kwamen samen in het repetitiehonk om de sfeer te kunnen proeven en hun enthousiasme te delen. Niet alleen de sfeer werd geproefd, ook broodjes, soep en drankjes. Kortom een gezellige en ontspannen bijeenkomst.
Tijdens de presentatie mocht de schrijver van Tegenwind aftrappen. Hij vertelde over het schrijfproces, de haken en ogen, het vallen en opstaan, zijn writers blocks, het minimaliseren van teksten en het schrappen. Alles zo bondig mogelijk om het uiteindelijke spel het meest krachtig te krijgen.
Vervolgens kwam de regisseur met haar spelers ten tonele. Alle spelers hadden zich voorbereid met een rolbiografie en het spelen van een korte scene uit Tegenwind. Ondanks het feit dat de spelers slechts een paar keer hebben gerepeteerd de afgelopen maand kwamen hier aangrijpende ‘toneelstukjes’ uit. De toehoorders konden op deze wijze ruiken aan wat het openluchtspel in mei moet gaan worden.
Na afloop werd er nog gezellig en betrokken nagepraat. De aanwezigen hebben weer zin om aan het openluchtspel in mei 2023 hun medewerking te verlenen.
Tegenwind wordt gespeeld in mei 2023 in het Traasterbos. Kaartverkoop start februari. Nadere berichtgeving volgt.
www.openluchtspelbathmen.nl