Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Stichting Oranjecommissie Bathmen kijkt terug op een mooie periode

Remko Ensink schutterskoning

BATHMEN – Op de vooravond van Koningsdag genoten meer dan 100 dorpsgenoten op de Brink, in de openlucht, van de film ‘Mama Mia, here we go again’. Dit was wederom een groot succes.Ondanks dat Koningsdag nat begon, waren velen aanwezig bij de aubade. Na afloop hiervan hebben de bewoners van ’t Dijkhuis genoten van een optreden van ’t Battumse Venne en de leerlingen uit groep 1 & 2 in Cultuurhuus Braakhekke hebben van de voorstelling. De leerlingen uit groep 3, 4 en 5 gingen bij de disco in Boode helemaal los en voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8 was de workshop handboogschieten en het lasergamen in samenwerking met de scouting een schot in de roos.

’s Middags, nadat de zon doorbrak, werd het steeds drukker op De Brink en er ontstond zelfs even een wachtrij voor de draaimolen, gesponsord door Kinderopvang Bathmen. En de springkussens waren geliefd bij de jeugd.

Tijdens het traditionele vogelschieten kwam de vogel na 430 schoten naar beneden. De prijswinnaars hiervan zijn: kop: Gerrit Meijerink; linkervleugel: Thijs Oosterwegel; rechtervleugel: Stephan Kreuwel; staart: Dick Beusekamp en romp: Remko Ensink. Deze laatste mag zich tot volgend jaar Koningsdag ook nog eens Schutterskoning noemen!

Uiteraard werd er tijdens het klootschieten ook rondom Bathmen volop gestreden door de deelnemende teams. De uitslag hiervan is:

Dames: 1.PJB team 4, 117-26; 2. H. Roeterdink, 122-41; 3. Janny Schiphorst, 129-38.

Heren: 1. Gerrit Holmer, 77-45; 2. W. Denneboom, 81-30. 3. W. Holmer, 82-51.

Gemengd: 1. Esdoornerf 1, 82-35; 2. Henk Lubben; 96-40; 3. Mini Roeterdink 1, 99-0.

De Stichting Oranjecommissie Bathmen is blij met alle deelnemers, sponsoren en uiteraard met alle vrijwilligers.