Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Survival Vereniging Bathmen

sluit seizoen af met clubkampioenschap

De laatste hindernis.

BATHMEN – Zondag 25 juni 2017 hield de Survival Vereniging Bathmen als afsluiting van het survivalseizoen traditiegetrouw haar jaarlijkse clubkampioenschappen op en rond haar trainingslocatie aan de Boermark. Een aantal leden had zich beschikbaar gesteld om deze clubkampioenschappen te organiseren en ze hebben echt hun best gedaan om er wat bijzonders van te maken.Een parcours van 7,5 km waar uiteraard veel waterhindernissen in zaten, maar ook ongeveer 35 andere hindernissen. Bij de eerste hindernis die de deelnemers voorgeschoteld kregen moesten ze vanuit het water ongeveer 7 meter omhoog klimmen in een touw. Was het niet het water, dan was het wel de hoogte die deze hindernis bijzonder maakte, maar het water was diep genoeg en alles werd goed in de gaten gehouden. Daarna volgden enkele loopstukken met het trainingsbosje als steeds weer terugkerende ‘killing fields’ voor de deelnemers. De eindhindernis was erg ludiek. Deelnemers moesten vanuit een modderige beek omhoog klimmen naar een drie meter boven de beek getakelde personenauto. Daar moesten ze via het geopende portier door de auto naar het andere portier kruipen om zich daar weer via een touw in de beek te laten zakken. Een erg leuke hindernis die sinds het begin van de survival vermoedelijk nog niet eerder gebouwd is. Mogelijk een idee voor de Schipbeeksurvivalrun volgend jaar!

Omdat, op positieve wijze bedoeld, ‘Bokitogedrag’ tijdens en nog vaker na de centrale zondagtrainingen niet geheel vreemd is en clubkampioen zijn toch een eretitel voor een jaar is, was de strijd er dan ook naar. Waar andere jaren de marge wel eens minuten was bij de mannen: zo niet dit jaar. De eerste vier mannen zaten binnen 46 seconden van elkaar, maar komend jaar mag Marco Schuurman bij de mannen op de ‘Bokitoberg’ klimmen als clubkampioen.

Bij de dames was de strijd iets minder spannend. Evelien de Weerdt werd een dik verdiende winnares. Gemakkelijk lopend en met een schat aan survivalervaring had ze een voorsprong van twee minuten op nummer twee.

Het was een goed jaar voor de S.V.B. Veel wedstrijden in den lande werden bezocht met aansprekende resultaten; de Schipbeeksurvivalrun werd met veel leden en middelen ondersteund bij het 25-jarig jubileum, het ledenaantal loopt gestaag op en de sfeer tijdens de centrale trainingen die gegeven worden door ervaren instructeurs wordt door de leden als collegiaal en hulpvaardig ervaren, maar waarbij je niet wordt gespaard. Naast de grappen en grollen wordt er ook hard getraind voor de wedstrijden.

Komende zomer wordt de trainingslocatie in overleg met andere landeigenaren uitgebreid met een nieuwe vijftig meter lange stellage met allerlei hindernissen er in, zodat leden de komende jaren weer een nieuwe uitdaging hebben.

Hebt u belangstelling bezoek dan eens de site www.schipbeeksurvival.nl

Uitslag vrouwen: 1. Evelien de Weerdt; 2. Iris Brummelman; 3. Chantal van der Loos.

Uitslag mannen: 1. Marco Schuurman; 2. Erwin Ruessink; 3. Jeroen van der Loos.