Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

’t Dijkhuis in Bathmen viert haar 50-jarig bestaan met thema: sterren van ’t Dijkhuis

BATHMEN – Maandag 25 november barst het jubileumfeest los bij woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis in Bathmen. Een week lang staat het huis in het teken van het 50-jarig bestaan. Dagelijks zijn er activiteiten voor de sterren van ’t Dijkhuis: de bewoners, vrijwilligers, medewerkers, de buurt en andere belangrijke relaties van de organisatie. Voor alle inwoners van Bathmen en omgeving is er een expositie over 50 jaar wonen, werken en leven in ’t Dijkhuis met prachtige foto’s van toen en nu. Deze expositie is dagelijks te zien in de Rotonde, de recreatiezaal van het huis.Maandagochtend om 10.00 uur opent Burgemeester Ron König samen met een bewoner de jubileumweek met de onthulling van het eerste doek van de expositie. De Raad van Toezicht zal bewoners en medewerkers een cadeau aanbieden en voor bewoners en medewerkers is er die ochtend koffie met speciaal lustrumgebak.

Bewoners in the spotlights
De rest van de week staat het bol van de activiteiten. Iedere dag is er voor de bewoners een voordracht van een mooi gedicht tijdens het koffie drinken, er is een beautymiddag voor de bewoners geregeld, een high tea, een poffertjeskraam en diverse optredens. ,,Onze bewoners staan ook tijdens deze jubileumweek centraal”, zegt directeur Jackie van Beek. ,,Zij zijn de echte ‘sterren’ van ’t Dijkhuis. Zij mogen deze lustrumweek dagelijks genieten van gezellige en leuke activiteiten. Maar uiteraard verdienen ook onze medewerkers en vrijwilligers een feestje.”

Vrijwilligers, buren en relaties
De vrijwilligers staan woensdag 27 november volop in de schijnwerpers. Zij krijgen een verrassend programma in Cultuurhuus Braakhekke voorgeschoteld. ,,Vrijwilligers zijn voor ons erg belangrijk”, laat Jackie weten. ,,Zij zorgen er met hun hulp voor dat het erg prettig wonen is in ons huis.”

Op donderdag 28 november zijn de belangrijke relaties van ’t Dijkhuis te gast. ,,Met hen gaan we een reis in de toekomst maken”, licht Jackie toe. ,,We gaan naar 2039 en vragen ons af hoe het dan is om in ’t Dijkhuis te wonen en werken.” Vrijdagmiddag zijn alle buren uitgenodigd voor een High Sweet & Bite en op zaterdagavond is er in Boode Bathmen een spetterend feest voor de medewerkers en vrijwilligers.

Brunch op zondag
De week wordt afgesloten met een brunch op zondag. ,,Deze brunch is voor al onze bewoners. We maken er echt iets speciaals van”, laat Jackie weten. ,,We kijken uit naar deze bijzondere week en hopen veel mensen te mogen ontvangen en ontmoeten in ons huis. Dagelijks is er de expositie die voor iedereen toegankelijk is. Kom gerust langs en laat je verrassen door beelden van het verleden en heden.”

Nieuwsgierig naar het hele programma? Check www.hetdijkhuis.nl/lustrum of kijk in de Jubileumkrant die in de week van 12 november huis-aan-huis in en rond Bathmen is bezorgd.