Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

’t Dijkhuis loopt voor

KWF kankerbestrijding

't Dijkhuis loopt

BATHMEN – Op 20 en 21 juni loopt een team van het Dijkhuis mee met de Samenloop voor Hoop van KWF kankerbestrijding. De loop wordt gehouden op sportpark de Horsterhoek in Schalkhaar.

De moeder van Anette overleed op 42-jarige leeftijd aan kanker. “Ik was toen 18 jaar en had vier jaar daarvoor mijn vader verloren door een hartstilstand. Ik stond er met mijn zus alleen voor”, vertelt Anette. “Overleven, niet nadenken, niet rouwen, maar doorgaan. We hadden er tenslotte geen boekje voor hoe je , zo jong, daarmee moest omgaan.”

Beetje bij beetje kwam de verwerking. “Daarbij heb ik veel hulp gehad van mijn man en vele vrienden. Toen ik onlangs op Facebook zag dat er een Samenloop voor Hoop gehouden werd op 20 en 21 juni in Schalkhaar, wist ik direct dat ik hier aan mee zou gaan doen. Ik loop voor mijn moeder!”

“Ik heb mijn collega’s van Woon- en Zorgcentrum ’t Dijkhuis gevraagd om samen met mij een team te vormen en mee te wandelen met de 24-uurs Samenloop. Veel collega’s waren direct enthousiast, inmiddels hebben we een team van 15 personen. Zo loopt Marjolein mee voor haar moeder die anderhalf jaar geleden overleden is aan kanker; Marja, die inmiddels genezen is van baarmoederkanker, maar die door de bestralingen hier huidkanker aan over heeft gehouden; Louise die haar moeder in maart dit jaar verloren heeft aan kanker; Suzanne loopt voor haar beste vriendin en schoonvader die beiden zijn overleden aan kanker; Evelien loopt voor haar oma, die in maart is overleden; Inge loopt voor haar vader en naaste familieleden; Dinie loopt voor haar man, familie en vrienden; Thea loopt voor familieleden en kennissen die zijn overleden aan kanker; Emily loopt voor iedereen die getroffen is door deze ziekte; Sjoerd loopt mee voor zijn schoonmoeder die aan het strijden is en voor zijn opa die gestorven is aan kanker; Marco voor een goede vriend,  en ga zo maar door… Iedereen kent wel iemand die getroffen is door deze ziekte. Wij lopen als team voor deze mensen!”

Team ’t Dijkhuis heeft al diverse inzamelingsacties gehouden. “We hebben collectebussen neergezet in ’t Dijkhuis en in Schalkhaar”, vertelt Anette .“We hebben paaseitjes verkocht, snoepzakken en er wordt geurwax blokjes verkocht. Daarnaast wordt er geld gestort door vele mensen. Echt super! Dit alles is voor KWF kankerbestrijding en wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Ook verkopen we de paarse Samenloop polsbandjes en Kaarsenzakken.” Deze worden tijdens de loop neergezet en de kaarsen worden om 23.00 uur, tijdens de kaarsenceremonie, aangestoken. Ieder kan een persoonlijke boodschap op de zak schrijven, een tekening of een gedicht.

“Mijn collega’s en ik verheugen ons er op om dit voor onze dierbaren te doen. Het zal een dag worden met een lach en een traan, en een waardevol moment om dit samen met het team te gaan doen.”