Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

’t Is altijd lente…

BATHMEN – ’t Is altijd lente In de ogen van de tandartsassistente. Probeer het maar eens met: ’t is altijd zomer…… Geen vrouwelijk beroep dat daarop rijmt. Om van de herfst en winter nog maar te zwijgen. Als vanzelf kom je voor de twinkeltjes bij de lente terecht. En terecht. Dit seizoen heeft dichters altijd al geïnspireerd tot hun meest persoonlijke ontboezemingen.

Beiaardier Jan Achterkamp zal voor zijn lentebespeling op zaterdag 21 maart om 11.00 uur een keuze maken uit de vele toepasselijke liederen.

Natuurlijk klinkt De winter is vergangen, wat voor winter het dan ook geweest moge zijn .De Italianen hebben hun eigen versie línverno lépassato. Printemps van Jacques Brel hoort inmiddels ook tot de klassiekers. Maar ook in de klassieke hoek zijn ze volop te vinden zoals Mozarts Sehnsucht nach dem Frühlinge.

Toevallig is deze 21e maart ook de verjaardag van Johann Sebastiaan Bach. Zijn muziek heeft absoluut de eeuwige jeugd in zich. Precies 330 jaar geleden werd hij geboren uit een eeuwenoud muzikantengeslacht in Thüringen. De vitaliteit in zijn muziek kan gerust mee in het eeuwige koor van nestelende vogels en pasgeboren lammetjes. Een nieuwe lente, een oud geluid.

Uit zijn partita’s voor vioolsolo zal de beiaardier diverse delen tot klinken brengen.