Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Tante Rikie op

maandag 8 februari

in jury biertapwedstrijden!

Tante Rikie op maandag

BATHMEN – Van zaterdag 6 februari t/m maandag 8 februari is het weekend van carnaval. Traditiegetrouw zijn op “Rosenmontag”, maandag 8 februari, de jaarlijkse biertapwedstrijden in residentie De Brink, georganiseerd door de Battumse Pompers. Niemand minder dan Tante Rikie, festival directrice van de Zwarte Cross is weer één van de juryleden.

De biertapwedstrijden zullen om 18.00 uur beginnen. Het is de bedoeling dat zes personen samen één team vormen. De tapper tapt drie verschillende biertjes (kleintje, fluitje en een vaasje) voor zijn teamgenoten. De jury beoordeelt niet alleen de biertjes maar ook de opkomst van het team, de snelheid van tappen en drinken en op originaliteit. Uiteindelijk worden er drie prijzen uitgereikt,  voor het snelste tem, het origineelste team en een algehele winnaar. Afgelopen jaar deden ruim 20 teams mee aan de wedstrijden en het team “Patatboeven” van cafetaria De Brink werd uiteindelijk uitgeroepen als algehele winnaar. De originaliteitprijs ging naar team “De Peuken” en het snelste team was het team “Café Wennes 1”.

Lijkt het jou en jouw team leuk om mee te doen? Geef je op aan de bar bij De Brink, één van de raadsleden of via de Facebookpagina van de Pompers. Het is de Battumse Pompers dit jaar wederom gelukt om een bekende Nederlander in de jury te krijgen. Afgelopen jaar was het Hendrik Haverkamp en twee jaar geleden was Tante Rikie ook al jurylid. Dit jaar zal ze weer in de jury plaats nemen en als geen ander weet zij hoe een biertje getapt en gedronken moet worden. Naast Tante Rikie zitten er nog aantal bekende horeca mensen uit Bathmen in de jury.

 

Battummer van het jaar 2016

Uiteraard zal deze op avond om 21.00 uur ook bekend worden gemaakt wie de nieuwe Battummer van het Jaar wordt. Wie heeft zich zo hard ingezet voor de Bathmense gemeenschap dat hij/zij een eretitel verdient en wordt de opvolger van Dhr. Marius in ‘t Hof. Benieuwd wie dit jaar met de eer mag gaan strijken? Kom langs bij de residentie van de Battumse Pompers.

 

Zondag kindercarnaval

Zondag 7 februari staat in het teken van de jeugdige carnavalsvierder, het kindercarnaval. Een ballonnenclown, gratis schminken, gratis popcorn, een springkussen en nog veel meer. Momenteel zijnde Pompers bezig wat extra’s te regelen, meer daarover volgende week. Naast alles is er natuurlijk volop muziek voor de jeugdige bezoekers. De aanvang is 15.00 uur en de entree is gratis.