Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Team Bathmen levert topprestatie in geslaagde

Ultra Survival Run

Team Bathmen levert

BATHMEN – Zoal eerder aangekondigd in deze krant vond in het weekend van 8, 9 en 10 juli de Ultra Survival Run plaats. Een loodzware wedstrijd over tien etappes van Leeuwarden naar Beltrum. Team Bathmen heeft uitstekend gepresteerd door de derde plaats in de wacht te slepen in een zeer sterk deelnemersveld, want heel survivallend Nederland was aanwezig.In de eerste etappe met de start in Leeuwarden op vrijdag om 11.00 uur kwam het team wat moeizaam op gang, maar het ging steeds beter lopen toen een van de specialiteiten van Team Bathmen (fietsen) aan bod kwam. Ze eindigden meteen hoog in het klassement. Vanaf toen zijn ze bijna iedere etappe in de top 5 geëindigd met als resultaat derde in het eindklassement na de laatste etappe op zondagmiddag in Beltrum. Op de onderdelen steppen en fietsen was team Bathmen ijzersterk. In de andere onderdelen (o.a. hindernissen, hardlopen en kanoën) konden ze zich prima handhaven, maar moesten ze soms hun meerdere erkennen in een paar andere teams.

De sfeer in het team heeft zeker bijgedragen tot de goede prestatie. Door de lange voorbereiding en vele gezamenlijke trainingen wisten de leden van het team wat ze aan elkaar hadden en kenden ze elkaars sterke en zwakke punten. Het verzorgingsteam heeft gezorgd dat eten en drinken, massage en vervoer van materiaal tot in de puntjes geregeld was, ook dit kwam de prestatie ten goede.

Ook de organisatie kijkt terug op een geweldige wedstrijd. De etappeorganisaties hebben er tien mooie gevarieerde (en zware!) etappes van gemaakt. Op facebook verschijnt het ene compliment na het andere, ook staan daar al veel foto’s en filmpjes. En gefilmd heeft TV Oost het hele weekend; iedereen is erg benieuwd naar de uitzendingen.

Bathmen was eindpunt van de zevende etappe op zaterdagavond laat. De teams vertrokken om 19.00 uur uit Nijverdal. De eerste teams waren al om 22.30 uur bij de eindhindernis in het Traasterbos achter de manege. De posten waren maar net op tijd, want eerst moest nog gezorgd worden dat de karavaan aan auto’s, campers en bussen een plaats kreeg achter de manege. Na de vier etappes van zaterdag vlogen de eerste teams nog opvallend makkelijk door de eindhindernis, bij latere teams ging het al wat lastiger en moesten diverse deelnemers hun polsbandje inleveren, omdat de hindernis voor hen te zwaar was. Het laatste team kwam pas tegen half een in Bathmen aan, bijna twee uur later dan de eerste teams, dat geeft ook wel aan hoe groot het verschil tussen de kop en de staart van het klassement was.

Om half zes op zondagochtend was alweer de briefing voor de etappe 8, want om 6.00 uur vertrokken de teams voor een proloog over de paardenhindernissen in het Traasterbos, voor een deel met een vrachtwagenband. Daarna nog een deel van de eindhindernis van zaterdagavond, en toen per step naar de Schipbeek. Via een apenhang naar de overkant en weer op de step richting Loo. Daar nog een eindje hardlopen langs de Schipbeek tot de aankomst bij het trainingsbos van Survival Vereniging Bathmen. Maar voordat ze de hindernissen in het bos gingen doen, eerst nog een waterhindernis in de Schipbeek: met een aantal pontonblokken aan elkaar over drie balken die dwars over het water lagen. Daarna een rondje hindernissen door het trainingsbos en op de MTB richting Gelselaar. Team Bathmen lag hier op kop, maar zou later door een navigatiefoutje een paar plaatsen verspelen. Vierde bij de finish in Gelselaar. En Team Bathmen ging goed door met nog twee zware etappes met voornamelijk hardlopen en heel veel hindernissen tot aan de finish in Beltrum, met als dik verdiend resultaat een plaats in de top 3.

Van tevoren hoopte iedereen dat het een mooi evenement zou worden, zeker voor de sporters omdat die zoveel tijd en energie in de trainingen hebben gestoken. Het was meer dan geslaagd voor iedereen die erbij betrokken is geweest, iets waar lang op teruggekeken kan worden.

Volgend jaar weer? Nee, daarvoor is de klus te groot. Maar wie weet, over een jaar of vijf?