Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ondanks het warme weer wel schaatsen op de Brink

Ondanks het warme weer

BATHMEN – Ook dit jaar heeft Carnavalsvereniging de Battumse Pompers weer een kunstijsbaan aangelegd op de Brink. Ondanks dat het qua weer wel voorjaarsvakantie lijkt, is de ijsbaan op de Brink elke middag geopend.

Afgelopen weken is er hard gewerkt door de Raad van Elf van de Battumse Pompers om de ijsbaan weer op tijd klaar te krijgen. Door het warme weer duurde het wel wat langer voordat er ijs was en daardoor was de ijsbaan pas op zondag 20 december voor het eerst open.

T/m maandag 28 december is de ijsbaan elke middag geopend (behalve eerste kerstdag) van 13.30 uur tot 18.00 uur. De ijsbaan heeft een grote van ruim 100m², is er speciaal voor de kinderen en de entree is gratis. En als je geen schaatsen hebt, ze zijn ook te huur.

 

24 december: Kinderkerstfeest vanaf 17.45 uur

In samenwerking met Stichting Bathmen Promotie en de Protestantse Kerk Bathmen wordt er op Kinderkerstfeest georganiseerd. Vanaf 17.45 uur zijn de kinderen uitgenodigd in de kerk en wordt er gezongen en zal het kerstverhaal verteld worden. Daarna zal de ene helft zich verplaatsen naar Cultuurhuus Braakhekke waar de musical “Een zilveren kerst” wordt uitgevoerd door een 20 tal kinderen van de Battumse basisscholen. De andere helft zal rondom de kerk en de ijsbaan op zoek gaan naar de hoofdpersonen van het kerstverhaal. Na een half uur wordt er gewisseld. Tijdens de kinderkerstfeest is er dus rondom de ijsbaan van alles te doen en zorgen de Pompers voor verschillende lekkernijen voor de kinderen zoals poffertjes, popcorn en warme broodjes.

 

27 december: Brink tot Brinkloop:

Traditiegetrouw is er de laatste zondag van het jaar de Brink tot Brinkloop. Deze start in Deventer en eindigt op de Brink in Bathmen. Op deze dag is de ijsbaan al vanaf 10.00 uur geopend!

 

De entree van de ijsbaan is alle dagen gratis; dit is mede mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven uit Bathmen en omstreken die de ijsbaan van Bathmen sponsoren. Zonder deze sponsors zou het niet mogelijk zijn om dit ware kinderfeest te kunnen organiseren. Voor meer informatie over de ijsbaan kijk op de Facebook pagina van de Battumse Pompers!