Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

The Rousers timmeren

aan de weg

Op roze wolk naar de Zwarte Cross

BATHMEN – De successtory van de Bathmense band The Rousers krijgt een prachtig vervolg. De vijfmansformatie debuteert deze zomer op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Tijdens de 21e editie van het driedaagse muziekfestival en motorcrossevenement is het podium op 14 juli voor hen.The Rousers ontwikkelen zich snel. De band kenmerkt zich door hen hoge energie, vele interactie en nodige dosis pit, zo kwalificeren kenners de stijl van de coverband, die vorig jaar de titel ‘Discoverband 2016’ won, dé bandbattle van Oost-Nederland. Met wekelijkse optredens door heel Nederland, rukken de muzikanten steeds verder op in het live circuit.

Zanger van de band, Stefan Krikke: “Waar we ook spelen, we maken er elke keer weer een feest van. Dat komt door ons enthousiasme en het hoge tempo dat we hanteren als we onze medleys, ten gehore brengen.”

“Met die instelling gaan we straks ook naar de Zwarte Cross,” zegt Nick Esmeijer, die met Frank Veldwachter voor de gitaarsound zorgt. “Het gaat snel ja, dat is gaaf,” lacht bassist Dinand Joostink. “Vorig jaar verkochten we nog drank op het festival, dat toen meer dan 200.000 bezoekers trok,” weet drummer Jelle van der Meij. “Het leek ons heel mooi om daar eens te kunnen optreden. Dat die droom nu uitkomt, is natuurlijk fantastisch.”